CarΗellas: Ένα στολίδι της αυτοκίνησης στο κέντρο της Αθήνας

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ένα στολίδι της αυτοκίνησης στο κέντρο της Αθήνας

  Πρόκειται για το μουσείο που πρέπει να επισκεφθεί κάθε λάτρης της αυτοκίνησης. Το Hellenic Motor Museum μετρά στη συλλογή του σχεδόν 300 εκθέματα που θα ταξιδέψουν τον επισκέπτη στους προηγούμενους αιώνες και θα του μεταδώσουν γνώσεις και κουλτούρα από το παρελθόν.
  Έχουν περάσει 37 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης(ιδρυτής του μουσείου) ξεκίνησε με μικρά αλλά σταθερά βήματα τη συλλογή θρυλικών και σπάνιων αυτοκινήτων. Αρχικά, με λίγα αλλά εντυπωσιακά εκθέματα όπως την Maserati Miseral, την Rolls Royce Wraiter και την Ferrari Dino δημιούργησε τις βάσεις για τη δημιουργία του μουσείου το οποίο σήμερα έχει γιγαντωθεί καταλαμβάνοντας έναν χώρο 30.000 τ.μ, πάρκινγκ για τους επισκέπτες, προσομοιωτές αλλά και ειδικές αίθουσες εκπαίδευσης νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας και αγωνιστικής οδήγησης.
  Την είσοδο του κτιρίου κοσμούν 72 τροχοί παλαιών οχημάτων οι οποίοι θα τον ακολουθούν στην σπειροειδή ράμπα που οδηγεί στον μουσειακό χώρο. Και εκεί το ταξίδι ξεκινά! Σπάνια και πανέμορφα αυτοκίνητα τα οποία άλλαξαν την πορεία της αυτοκίνησης διαδέχονται το ένα το άλλο εντυπωσιάζοντας τους λάτρεις του είδους. Ονειρικές Jaguar, Ferrari, Bugatti, Lamborghini, Mercedes-Benz, Aston Martin και πολλές ακόμη φίρμες δίνουν το παρόν σε αυτόν τον εντυπωσιακό χώρο τον οποίο θα λατρέψετε. Στο μουσείο βρίσκονται επίσης πολλά σπάνια μοντέλα όπως η Cadillac Seville Gucci του 1979 με σαλόνι ειδικά σχεδιασμένο από τον Οίκο Gucci, η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin αλλά και η Lancia Αurelia του 1953(προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini διάσημου οδηγού της Formula 1).
  Δείτε φωτογραφίες από το μουσείο και αν σας δοθεί η ευκαιρία επισκεφθείτε το. Η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!
  Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα
MOYSEIO
SATURDAYNOVEM 031
muzeu-ferrari-hcm
SATURDAYNOVEM 045