CarΗellas: Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο

panos_mylonas  Ήταν 22 Μαρτίου του 2004, ακριβώς πριν από 10 χρόνια, όταν ο 22χρονος Πάνος Μυλωνάς, τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του πολυτεχνείου Πατρών, ταξίδευε από Αθήνα προς Πάτρα προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Δεν έφτασε όμως ποτέ. Στο 145ο χιλιόμετρο Αθηνών-Πατρών βρήκε ακαριαίο θάνατο σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια
του και τους ανθρώπους που τον αγαπούν.
  “Μακάρι να αρκούσε να προσέχεις εσύ πως οδηγείς. Από την ημέρα που έχασα τον Πάνο αφιέρωσα τη ζωή μου στο να κάνω τους άλλους να προσέχουν, ώστε ο επόμενος να γυρίσει σπίτι του”. Αυτά είναι τα λόγια της μητέρας του Πάνου, Βασιλικής Μυλωνά, η οποία μετά το δυστύχημα του γιού της δημιούργησε από το τίποτα το << Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς>>(ΙΟΑΣ), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την ανάληψη, την υποστήριξη και την προώθηση δραστηριοτήτων που προάγουν την οδική ασφάλεια.
timthumb
  Σε μια χώρα που βρίσκεται στην πρώτη θέση θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε αναλογία πληθυσμού μεταξύ 27 χωρών της Ευρώπης, τέτοιες ενέργειες δίνουν μια ελπίδα, μια προσμονή ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει. Ας βοηθήσουμε ο καθένας ξεχωριστά ώστε να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Είναι ζήτημα ζωής!
  Στη μνήμη του Πάνου απονέμεται κάθε χρόνο υποτροφία στον καλύτερο φοιτητή του τμήματος στο οποίο φοιτούσε.
  Δείτε το site του Ινστιτούτου εδώ: http://www.ioas.gr/