CarΗellas: Χρόνια πολλά David Coulthard!

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Χρόνια πολλά David Coulthard!

  Σαν σήμερα, στις 27 Μαρτίου του 1971, γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Σκωτίας ο David Coulthard. Ένας οδηγός που μπορεί να μην πρωταγωνιστούσε στα βάθρα της F1 αλλά η πορεία του σε αυτήν μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Από μικρή ηλικία έδειξε την ικανότητα του στην αγωνιστική οδήγηση αφού από τα 8 του χρόνια αγωνιζόταν σε τοπικά πρωταθλήματα κάρτ κερδίζοντας συνεχώς τις εντυπώσεις. Έτσι, η ώρα να φτάσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα αγώνων του κόσμου δεν άργησε. Το 1994 κάνει ντεμπούτο στην F1 με την ομάδα της Williams πραγματοποιεί ικανοποιητικές επιδόσεις. Δύο χρόνια αργότερα, μπαίνει στη ομάδα της McLaren και μαζί με τον συναγωνιστή του Mika Hakkinen πετυχαίνει σπουδαίες νίκες. Μάλιστα το 2001 κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση πίσω από τον Michael Schumacher. H καριέρα του έκλεισε με την ομάδα της Red Bull (2005-2008).
  Στην πορεία του στην F1, Βρετανός πιλότος μέτρησε συνολικά 15 πρωτιές σε Grand Prix, 62 παρουσίες
στο βάθρο,12 pole positions και 18 ταχύτερους γύρους! Σήμερα καλύπτει τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων της F1 στο βρετανικό κανάλι BBC Sport.
Στα 15 χρόνια που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της F1 κατάφερε να κερδίσει τον θαυμασμό των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο, να προσφέρει θέαμα και βαθμούς στην εκάστοτε ομάδα.
 Ας θυμηθούμε τις επιδείξεις του με το μονοθέσιου της Red Bull στο Ντουμπάι. Donuts, κάψιμο
ελαστικών και μπόλικος καπνός σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία του κόσμου: στο ελικοδρόμιο του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Burj Al Arab!