CarΗellas: Οι κινητήρες και μια teaser photo για τη νέα Fabia

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Οι κινητήρες και μια teaser photo για τη νέα Fabia

  Η πρώτη teaser photo για το νέο Skoda Fabia δεν άργησε να δει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το εμπρός αριστερό φωτιστικό σώμα του νέου τσέχικου αυτοκίνητου, έχοντας εμφανής επιρροές από τα μεγαλύτερα Rapid και Octavia.
8007184501590773041-700x494
  Η νέα Skoda Fabia θα διαθέτει όλους τους νέους κινητήρες τελευταίας γενιάς. Εκτός από την
έκδοση GreenLine, οι πελάτες στις χώρες της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις βενζινοκινητήρες και τρεις πετρελαιοκινητήρες, και όλοι θα είναι συμβατοί με τον νέο κανονισμό των εκπομπών EU6. Οι μεταδόσεις (σασμάν) θα είναι είτε με χειροκίνητο ή με DSG διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων.
Οι κινητήρες βενζίνης είναι σχεδιασμένοι για την πλατφόρμα MQB και θα είναι διαθέσιμος ένας 1.0 mpi τρικυλινδρος άμεσου ψεκασμού και οι τετρακυλινδροι των 1.2 λίτρων τεχνολογίας TSI, με αποδόσεις που ξεκινούν από 44 kW (60 hp) έως 81 kW (110 hp).
  Οι κινητήρες ντίζελ που διατίθενται για το νέο ŠKODA Fabia περιλαμβάνουν τρία επίπεδα απόδοσης του νέου υπερτροφοδοτούμενου άμεσου ψεκασμού 1,4 λίτρων common-rail, με τρεις κυλίνδρους. Το μπλοκ του κινητήρα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου. Η ισχύς θα ξεκινάει από 55 kW έως 77 kW. Τα κυβικά του κινητήρα θα είναι 1,4 λίτρα, όχι 1.6 όπως ήταν. Αυτό δείχνει σαφέστατα πλέον το ξεκαθάρισμα ανάμεσα στα μοντέλα της Skoda και στον σαφή διαχωρισμό fabia και Rapid.Αργότερα μέσα στο 2015 θα βγει στην κυκλοφορία η έκδοση GreenLine με κινητήρα 55 kW 1.4 TDI. Θα περιλαμβάνει σύστημα start-stop, σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας και ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης και σε συνδυασμό με βελτιώσεις στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου θα έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση καυσίμου μόλις 3.1 l / 100 km, που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 μόλις 82 g / km.
Πηγή: (http://www.skodaclubpeloponnhsou.gr/)