CarΗellas: Έρχεται το νέο Audi RS3

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται το νέο Audi RS3

  Στο τελικό στάδιο δοκιμών στο Nurburgring βρίσκονται αυτές τις μέρες οι μηχανικοί της Audi, με το νέο RS3 να είναι έτοιμο να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό και κυρίως την Mercedes A45 AMG. Η επιλογή κινητήρα δεν ήταν άλλη από τον υπερτροφοδοτούμενο 5κύλινδρο χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με την ισχύ να είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο φτάνοντας σχεδόν στους 400 ίππους. Ενδεικτικά, τα 0-100 θα έρχονται σε κάτι περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα και ο γύρος στην “Πράσινη κόλαση” έχει μειωθεί κατά 20” ( 8:20” είχε πετύχει το προηγούμενο).audi-rs3-700x382
  Για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία θα δούμε προαιρετική επιλογή κεραμικών φρένων στους
εμπρός τροχούς. Ο κινητήρας θα στέλνει την δύναμη, μέσω 7τάχυτου S-Tronic διπλού συμπλέκτη, και στους τέσσερις τροχούς με τετρακίνηση τύπου haldex, η οποία βέβαια είναι ρυθμισμένη να στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα για πιο αποτελεσματική σπορ οδήγηση.
(Rendering photo)   Review-2015-Audi-RS3
  Όσο για το εξωτερικό του “καυτού” hatchback, ακόμα είναι νωρίς και δεν έχει γίνει επίσημη παρουσίαση αλλά είναι γνωστό πως το RS3, σε σχέση με το S3, είναι 10mm χαμηλότερο και διαθέτει φαρδύτερο μετατρόχιο, μεγάλες ζάντες, οβάλ απολήξεις εξατμίσεων και “άγριες” εισαγωγές.
  Περισσότερα θα γνωρίζουμε μετά την επίσημη παρουσίαση του, που όλα δείχνουν ότι θα είναι στην Γενεύη τον Μάρτιο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν εκείνο το καλοκαίρι.