CarΗellas: Το νέο Audi TT Roadster στο Παρίσι

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Το νέο Audi TT Roadster στο Παρίσι

  Μετά την αποκάλυψη της νέας γενιάς του Audi TT, έφτασε η ώρα για την παρουσίαση της “ανοιχτής” έκδοσης στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι. Το νέο μοντέλο διαθέτει μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, που αποθηκεύεται σε χώρο πίσω από τα καθίσματα των επιβατών και ανοιγοκλείνει σε 10 δευτερόλεπτα με το αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα μικρότερη από αυτή των 50 km/h.
2016-Audi-TTS-Roadster-4
  Με την πρώτη ματιά του εξωτερικού, γίνεται αντιληπτή η “φρέσκια” σχεδίαση με τις μεγάλες
εισαγωγές αέρα, το φουσκωμένο πλαίσιο, τους ασημί καθρέπτες και την τάπα ανεφοδιασμού να ολοκληρώνουν τον επιθετικό χαρακτήρα του νέου μοντέλου. Στο εμπρός μέρος, η Audi τοποθέτησε τα νέας τεχνολογίας Matrix-led φώτα, ενώ πίσω ο φωτισμός είναι τύπου led. Η οροφή του γερμανικού roadster είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα (μαύρη,γκρι και μπεζ), οι ζάντες αλουμινίου είναι διαθέσιμες σε ποικίλους σχεδιασμούς με μέγεθος από 17 ως 20”, ενώ το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 4.177mm σε μήκος και τα 1.320 kg.
2016-Audi-TTS-Roadster-7
  Στο εσωτερικό, η νέα TFT οθόνη των 12,3” έρχεται να αντικαταστήσει το συμβατικό καντράν, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην κλειστή έκδοση, ενώ τα αλουμινένια φινιρίσματα και το sportive flat buttom τιμόνι δημιουργούν μια άκρως επιθετική ατμόσφαιρα. Στην κεντρική κονσόλα από την άλλη κυριαρχεί το γνωστό MMI Infotainment χειριστήριο με εξελιγμένες λειτουργίες που ελέγχουν τόσο τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου όσο και τα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.
2016-audi-tt-interior
  Κάτω από το καπό υπάρχουν προς το παρόν τρία βασικά σύνολα, δύο βενζίνης και ένα πετρελαίου. Ο βασικός κινητήρας δεν είναι άλλος από τον 2λιτρο TFSI απόδοσης 230 ίππων και 370 Nm ροπής, ενώ ο κινητήρας πετρελαίου είναι επίσης 2λιτρος και αποδίδει 184 ίππους και 380 Nm ροπή. Η κορυφαία έκδοση με το λογότυπο S θα κινείται με τον δίλιτρο TFSI που θα αποδίδει 310 ίππους και εκρηκτικές επιδόσεις.
  Τέλος, για την μετάδοση της δύναμης στους τροχούς είναι διαθέσιμο ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά και το 7τάχυτο αυτόματο S-Tronic, ενώ η δύναμη θα περνά στο οδόστρωμα από τους εμπρός τροχούς στις απλές εκδόσεις και μέσω τους γνωστού συστήματος τετρακίνησης Quattro στις γρήγορες. Οι πωλήσεις στην Γερμανία θα ξεκινήσουν με το πέρας της έκθεσης σε τιμή που θα ξεκινά από 37.900 ευρώ, ενώ του TT-S στην αρχή του 2015.
Bonus: Δείτε εδώ τη νέα διαφήμιση του Audi TT-S Coupe από το επίσημο κανάλι της Audi.