CarΗellas: Αλέξανδρος Ισιγώνης

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αλέξανδρος Ισιγώνης

  Ο Αλέξανδρος Ισιγώνης γεννήθηκε στην Σμύρνη της Μ.Ασίας στις 18 Νοεμβρίου του 1906. Ήταν βρετανικός ελληνικής καταγωγής και αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές του 20ου αιώνα.
Alec_Issigonis
  Από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τον κόσμο της αυτοκίνησης, αν και επιθυμούσε να σπουδάσει σε σχολή καλών τεχνών. Παρόλα αυτά κατάφερε να εισαχθεί στο πολυτεχνείο του Μπάτερσι. Αντιμετώπισε δυσκολίες στις σπουδές του αλλά κατάφερε να αποφοιτήσει και ξεκίνησε
να εργάζεται για την Humber και αργότερα για την Morris Minor Company. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου συνέβαλε στην κατασκευή αναγνωριστικού οχήματος. Έτσι, με την εμπειρία που είχε αποκτήσει κατάφερε λίγα χρόνια μετά να δημιουργήσει το δικό του αυτοκίνητο, που δεν είναι άλλο από το Morris Minor (γνωστό στην χώρα μας ως Mini Couper). Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πραγματοποίησε μια εμπορική επιτυχία με την πώληση περισσότερων από 5,3 εκατομμύρια αντιτύπων.
  Λίγο πριν ολοκληρώσει την καριέρα του χρίστηκε σερ από την Βασίλισσα Ελισάβετ.  Έφυγε από την ζωή, σαν σήμερα, στις 2 Νοεμβρίου του 1988.