CarΗellas: Φήμες για επερχόμενη έκδοση i8s από την BMW

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Φήμες για επερχόμενη έκδοση i8s από την BMW

  Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της BMW, φήμες θέλουν την βαυαρική φίρμα να παρουσιάζει την ισχυρότερη έκδοση του “πράσινου” supercar i8. Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα βασίζεται μεν στο i8, αλλά θα διαθέτει ισχυρότερες μονάδες ισχύος.
BMW-i8
  Οι φήμες του βρετανικού τύπου μιλούν για ένα αποκλειστικά διθέσιο αυτοκίνητο (όχι 2+2 του
“απλού” i8), με μικρές αλλαγές τόσο στον εξωτερικό σχεδιασμό όσο και σε μηχανικά μέρη, όπως οι πιο σφικτές αναρτήσεις, τα ισχυρότερα φρένα και τα μεγαλύτερα ελαστικά. Οι επιλογές των μονάδων ισχύος είναι δύο, με την πρώτη να συνδυάζει έναν 2λιτρο twin-turbo 325 ίππων που θα κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα 207 ίππων που θα κινεί τους εμπρός, ενώ την δεύτερη να συνδυάζει έναν 6κύλινδρο 3λιτρο κινητήρα που θα αποδίδει 487 ίππους με ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 111. Και στις δύο περιπτώσεις, η ισχύς θα ξεπερνά τους 500 ίππους, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις να θέλουν το νέο i8s να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,5 δεύτερα.
bmw-i8-side
  Τίποτα δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά στην περίπτωση που το μοντέλο περάσει στην παραγωγή, η παρουσίαση του πρόκειται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του 2017. Όσο για την τιμή του, πιθανολογείται λίγο παραπάνω από τις 200.000 ευρώ.