CarΗellas: Η δεύτερη γενιά του Audi Q7

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η δεύτερη γενιά του Audi Q7

  Μετά από μια επιτυχημένη πορεία της Audi στα μεγάλα SUV, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του επερχόμενου μεγάλου SUV. Η επίσημη παρουσία του θα γίνει στην έκθεση του Detroit μέσα στον Ιανουάριο και θα είναι το τελευταίο μοντέλο με τη συγκεκριμένη σχεδιαστική φιλοσοφία.
audi_q7_f_34_static_asphalt
  Με μια πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτός ο όγκος του αυτοκινήτου που θα ξεπερνά τα 5 μέτρα σε
μήκος και θα αγγίζει σχεδόν τα 2 μέτρα σε πλάτος. Η εξάγωνη γρίλια πρωταγωνιστεί στο εμπρός τμήμα και συνδυάζεται με Led φωτιστικά σώματα. Το μοντέλο θα πατάει πάνω στη νέα πλατφόρμα MLB Evo και θα ζυγίζει 363 κιλά λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Περνώντας στο εσωτερικό, οι χώροι φαντάζουν άπλετοι και πολυλειτουργικοί, μιας και συνδυάζονται με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως η ψηφιακή οθόνη που συναντάμε και στο Audi TT, αλλά και το σύστημα MMI για τον έλεγχο των λειτουργιών.
audi_q7_rear_side_static
  Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, υπάρχει μια πληθώρα κινητήρων, τόσο σε πετρελαιοκίνητα όσο και σε κινητήρες βενζίνης, με ισχύ που θα ξεκινά από 233 ίππους και θα φτάνει μέχρι 405. Παράλληλα, το νέο SUV της Audi θα διατίθεται και σε υβριδική έκδοση, συνδυάζοντας την ισχύ ενός V6 TDI κινητήρα με ηλεκτροκινητήρα. Έτσι, η ισχύς θα φτάνει στους 373 ίππους με το αμάξωμα να φτάνει στα 100 km/h σε μόλις 6 δεύτερα.
audi_q7_interior_black
  Τέλος, να τονίσουμε πως το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται σε κοινό εργοστάσιο με τα νέα VW Touareg, Porsche Cayenne και το SUV της Bentley.