CarΗellas: Η νέα Mercedes-Benz GLE Coupe

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η νέα Mercedes-Benz GLE Coupe

  Μετά από μια σειρά παρουσιάσεων concept και καμουφλαρισμένων εικόνων, έφτασε η ώρα της επίσημης παρουσίασης των εικόνων και των χαρακτηριστικών του νέου coupe SUV που απαντά στο όνομα GLE Coupe. Ακολουθώντας τα χνάρια της BMW, η γερμανική φίρμα εμπλούτισε την γκάμα της με ένα αυτοκίνητο που θα σταθεί απέναντι στην άκρων ανταγωνιστική X6.
GLE-Coupe-9
  Με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια της Mercedes να κατασκευάσει ένα μεγάλο
SUV με σχεδιασμό που παραπέμπει σε coupe αμάξωμα. Οι επιθετικές γραμμές του, το ογκώδες μέγεθός, οι διπλές απολήξεις εξατμίσεων και οι τεράστιες 20” ζάντες (21”-22” προαιρετικά) δημιουργούν ένα “sportive” αυτοκίνητο με δυνατότητες μετακίνησης, ακόμα και εκτός δρόμου, λόγω της απόστασής του από το έδαφος, ενώ το πίσω μέρος δανείζεται στοιχεία από την S-Class Coupe.GLE-Coupe-8 
  Το εσωτερικό, από την άλλη, δεν διαφέρει και πολύ από την υπάρχουσα ML (η οποία στο επερχόμενο facelift θα μετονομαστεί σε GLE). Παρόλα αυτά, στις AMG εκδόσεις, το carbon κυριαρχεί στην καμπίνα και ο “αγωνιστικός” χαρακτήρας ολοκληρώνεται με την παρουσία των ανοξείδωτων πεντάλ και των σπορ καθισμάτων-τιμονιού.
GLE-Coupe-14
  Κάτω από το καπό θα βρίσκονται τέσσερα μηχανικά σύνολα, ένα πετρελαίου και τρία βενζίνης. Η GLE 350d θα διαθέτει έναν τρίλιτρο V6 κινητήρα που θα αποδίδει 258 ίππους και 620 Nm ροπής. Συνεχίζοντας με τους βενζινοκίνητους, η GLE 400 θα κινείται με έναν V6 bi-turbo χωρητικότητας 3 λίτρων με απόδοση 333 ίππους και 480 Nm. Επόμενη έκδοση είναι η GLE 450 AMG Sport που θα εξοπλίζεται με V8 κινητήρα 4,6 λίτρων 367 ίππων και 520 Nm ροπής. Τέλος, η κορυφαία έκδοση δεν είναι άλλη από την GLE 63 AMG που θα παρουσιαστεί λίγους μήνες αργότερα και θα φορά έναν V8 twin-turbo κινητήρα 5,5 λίτρων που θα αποδίδει 525 ίππους και 700 Nm ροπής ώστε να ανταγωνιστεί την BMW X6M.
GLE-Coupe-39
  Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα λάβει χώρα στην έκθεση του Ντιτρόιτ και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι σε τιμή άγνωστη μέχρι τώρα.