CarΗellas: Aston Martin Vulcan-Η “πιστάδικη” κυρία

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Aston Martin Vulcan-Η “πιστάδικη” κυρία

  Πριν από λίγες ώρες παρουσιάστηκε η νέα Aston Martin Vulcan, ένα supercar κατασκευασμένο αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας. ”Πρόκειται για ένα σπάνιο supercar (θα παραχθούν μόλις 24 αντίτυπα) που στο μέλλον θα γίνει ο απόλυτος θρύλος στην βρετανικής φίρμας” τονίζει ο Andy Palmer, CEO της Aston Martin.
VuI_01-newshero
  Με βάση τις πρώτες φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν, ο χαρακτήρας του νέου μοντέλου είναι
ξεκάθαρα αγωνιστικός και αυτό επιτυγχάνεται με τα εντυπωσιακά spoiler και τους τεράστιους αεραγωγούς στο καπό. Στο πίσω μέρος πρωταγωνιστεί η ρυθμιζόμενη αεροτομή, κατασκευασμένη από ανθρακόνημα, ενώ η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται και στο εσωτερικό με την εκτενή χρήση ελαφρών κραμάτων και την επιλογή ενός άκρως εντυπωσιακού αγωνιστικού τιμονιού.
VuI_01-news3
  Περνώντας τώρα στα μηχανικά χαρακτηριστικά, κάτω από το καπό της νέας Aston θα κρύβεται ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας με χωρητικότητα 7 λίτρων που θα αποδίδει περισσότερους από 800 ίππους. Η δύναμη θα περνά αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου, ενώ την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου αναλαμβάνουν τα κεραμικά φρένα της Brembo.
aston_martin_vulcan_11
  Το συγκεκριμένο supercar δείχνει έτοιμο να “στριμώξει” πολλά αντίστοιχα αγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας, μένει να το δούμε στην πίστα. Πριν να βγει βέβαια στις πίστες, θα έχουμε την ευκαιρία να το “συναντήσουμε” στην έκθεση της Γενεύης σε λίγες ημέρες όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή του. Αναμένοντας λοιπόν!