CarΗellas: Η έκτη γενιά Chevrovet Camaro

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η έκτη γενιά Chevrovet Camaro

  Στην έκθεση του Detroit παρουσιάστηκε πρόσφατα η έκτη γενιά της θρυλικής και άκρως δημοφιλούς Chevrolet Camaro. Το νέο μοντέλο δανείζεται πολλά στοιχεία της προηγούμενης γενιάς συνεχίζοντας στην ίδια φιλοσοφία.
chevrolet-camaro-1
  Με μια πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια των μηχανικών να κατασκευάσουν ένα
αυτοκίνητο με δυναμικό σχεδιασμό, αλλά ταυτόχρονα και με στοιχεία που τονίζουν την αμερικάνικη προέλευση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έκτη γενιά Camaro είναι ελαφρώς ελαφρύτερη (κατά 90 κιλά) αλλά και πιο αεροδυναμική μιας και χρειάστηκαν 350 ολόκληρες ώρες δουλειάς στην αεροσήραγγα. Περνώντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η μεγάλη οθόνη, τα δερμάτινα καθίσματα και το όμορφο τιμόνι, δημιουργούν μια sportive αίσθηση.
chevrolet-camaro-26
  Όσον αφορά τώρα τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ένας υπετροφοδοτούμενος 2λιτρος κινητήρας που αποδίδει 275 ίππους. Αμέσως μετά είναι διαθέσιμος ο V6 των 3,6 λίτρων που αποδίδει 375 ίππους, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο πανίσχυρος V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,2 λίτρων συνολικής απόδοσης 455 ίππων. Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν τόσο με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, όσο και με 8άρι αυτόματο.
chevrolet-camaro-27
  Με τις μέχρι πρότινος πληροφορίες, οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν φέτος εντός του φθινοπώρου σε τιμή άγνωστη προς το παρόν.