CarΗellas: Τεράστια αύξηση στις πωλήσεις της Mercedes

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Τεράστια αύξηση στις πωλήσεις της Mercedes

  Αύξηση 54% σημείωσαν τα κέρδη της Daimler στο δεύτερο τρίμηνο καθώς η Mercedes-Benz ξεπέρασε τις ανταγωνίστριες μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων στην Κίνα, ενώ επίσης τα νέα μοντέλα ενίσχυσαν περαιτέρω τις πωλήσεις.
2014-Mercedes-Benz-E63-AMG-HD-Wallpaper
  Τα κέρδη προ φόρων της Daimler ανήλθαν σε 3,78 δισ. ευρώ έναντι 2,46 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και οι πωλήσεις ανήλθαν σε 37,5 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 19%. Η αναμόρφωση και διεύρυνση τόσο της γραμμής παραγωγής στην Κίνα βοήθησαν στην αύξηση των πωλήσεων στην
μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο τη στιγμή που άλλα γερμανικά ανταγωνιστικά εργοστάσια έχουν μετριάσει τις προβλέψεις τους εκεί. Η Mercedes άλλωστε έχει στόχο διακριθεί ως κορυφαία εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο μέχρι το τέλος της δεκαετίας ξεπαρνώντας τις ανταγωνίστριες BMW και Audi.
bmw-m135i-mercedes-a45-amg-audi-s3
  «Το περιθώριο κέρδους του τμήματος αυτοκινήτου φαίνεται να είναι βιώσιμο» αναφέρει στο Autonews-Europe ο αναλυτής Juergen Pieper. «Η Daimler εγκαινιάζει τη νέα κατηγορία Ε, ένα από τα πλέον σημαντικά μοντέλα, στις αρχές του επόμενου έτους. Η ηρεμία στην κινέζικη αγορά αναμένεται να είναι προσωρινή και, με την Ευρώπη να ανακάμπτει, οι προοπτικές είναι καλές» επισήμανε ο κ. Pieper.
  Η Daimler επανέλαβε τις προβλέψεις ότι τα έσοδα και τα κέρδη θα αυξηθούν σημαντικά φέτος. Η Mercedes ήταν ο μόνος από τους τρεις κορυφαίους παραγωγούς πολυτελών αυτοκινήτων που σημείωσε αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα τον περασμένο μήνα σε ποσοστό 39%, σε αντίθεση με ένα 0,1% της BMW και την πτώση 5,8% της Audi.
Πηγή:enikonomia.gr