CarΗellas: Λήγει η παράταση για ΚΤΕΟ, έρχονται τα πρόστιμα!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Λήγει η παράταση για ΚΤΕΟ, έρχονται τα πρόστιμα!

  Η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Υποδομών στους ιδιοκτήτες ΙΧ προκειμένου να περάσουν ΚΤΕΟ τα οχήματά τους λήγει αύριο και πλέον θα πέφτουν πρόστιμα. Έτσι από την Τετάρτη το κόστος του εκπρόθεσμου ελέγχου - εκτός από τα 50 ευρώ που είναι για τον έλεγχο - περιλαμβάνει και επιπλέον 32 ευρώ.
kteo.medium
  Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου το σκηνικό αλλάζει άρδην. Και αυτό επειδή, από την καινούργια
χρονιά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων:
-δεν θα απαλλάσσονται από το 50% του προστίμου καθυστέρησης (65, 41 ευρώ για Ι.Χ. και δίκυκλα)
-θα υπόκεινται σε πρόστιμο περί μη διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ αξίας 150 εκατ. ευρώ (θα επιβάλλεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης στη ΔΟΥ από τον Ιανουάριο)
-θα υπόκεινται (για Ι.Χ.) σε πρόστιμο 400 ευρώ από την Τροχαία το οποίο μπορεί να μειωθεί σε 50 ευρώ εάν προσκομίσουν εντός δεκαημέρου δελτίου τεχνικού ελέγχου.
1
  Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εκμεταλλευτούν την παραπάνω προθεσμία χάνουν οριστικά το bonus απαλλαγής του 50% του προστίμου καθυστέρησης και θα βρίσκονται πλέον έκθετοι έναντι του προστίμου τροχαίας αξίας 400 ευρώ και σε κάθε περίπτωση του προστίμου περί μη διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ αξίας 150 ευρώ το οποίο θα ξεκινήσει να επιβάλλεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης στη ΔΟΥ κάθε εμπλεκόμενου ιδιοκτήτη οχήματος από 1/1/2016.
  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ποσοστό προσέλευσης εκπρόθεσμων οχημάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπερνά το 35% των εκπρόθεσμων οχημάτων.
Πηγή:iefimerida.gr