CarΗellas: Αλλάζουν οριστικά από φέτος τα τέλη, τιμή και κυβικά κρίνουν το ποσό!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αλλάζουν οριστικά από φέτος τα τέλη, τιμή και κυβικά κρίνουν το ποσό!

- Θα πληρώσουν και μάλιστα ακριβά και οι ιδιοκτήτες με υβριδικά ή αυτοκίνητα με μικρούς ρύπους
- Δεν θα υπάρχει εξαίρεση από τα τέλη για κανέναν
- Θα μεταφέρουμε το βάρος από μικρά και φθηνά σε μεγάλα και ακριβά λέει ο Τ. Αλεξιάδης
- Συνδυασμός κυβικών και τιμής θα βγάζουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας
teli-kykloforias
  Είναι οριστικό! Τα τέλη κυκλοφορίας που ξέραμε θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Δεν θα πληρώσουμε τα ίδια τέλη με πέρυσι. Ο αρμόδιος υπουργός είπε ξεκάθαρα ότι τα τέλη αλλάζουν και μάλιστα δραματικά. Όπως είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στα parapolitika 90,1 και τον Νίκο
Ευαγγελάτο πλέον δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν θα υπάρχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (υβριδικών κλπ) που θα εξαιρούνται από τα τέλη. Αντίθετα θα πληρώνουν όλοι. Μάλιστα ο τρόπος υπολογισμού αλλάζει ριζικά. Θα υπολογίζονται και τα κυβικά, αλλά και η αξία του αυτοκινήτου και μάλιστα σε κάποιες συνδυαστικά.
  “Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν έυκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση και να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.
eba32053d5417e2936656729000d8762
  Έσπευσε μάλιστα να διευκρινήσει πως ακόμη δεν είναι έτοιμος να πει κυβικά ή ποσά αξίας που θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας , ωστόσο άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι φορολογικά θα υπολογίζεται κυρίως η αξία. “Δεν είναι δυνατό για ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών που κάνει 30.000 ευρώ να μην πληρώνεται ούτε ένα ευρώ φόρος και να πληρώνει τέλος ένα δίλιτρο που αξίζει 3 και 4 χιλιάρικα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.Σε ό,τι αφορά στα υβριδικά αυτοκίνητα ή τα αυτοκίνητα με μικρούς ρύπους ο υπουργός επίσης ξεκαθάρισε πως “εάν έχουν μεγάλο κυβισμό ή είναι ακριβά θα φορολογηθούν”.
  Το γενικότερο πλαίσιο είπε ο κ. Αλεξιάδης είναι να μην υπάρχει καμία αλλαγή στα μεσαίας αξίας και μεσαίων κυβικών αυτοκίνητα, ενώ να υπάρξει σαφής ελάφρυνση στα μικρού κυβισμού και μικρής αξίας αυτοκίνητα. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν ως τη μεθεπόμενη εβδομάδα, είπε ο υπουργός, έτσι ώστε οι πληρωμές να ξεκινήσουν από τα τέλη Νοεμβρίου και να ολοκληρωθούν ως τα τέλη του έτους.
Πηγή: newsit.gr