CarΗellas: GP Βελγίου: Κυρίαρχος ο Rosberg, εντυπωσιακός ο Lewis

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

GP Βελγίου: Κυρίαρχος ο Rosberg, εντυπωσιακός ο Lewis

Νικητή τον Nico Rosberg βρήκε ο επεισοδιακός αγώνας στο Spa του Βελγίου, δίνοντάς του την έκτη νίκη στους 13 αγώνας που έχουν ολοκληρωθεί. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Daniel Ricciardo, ενώ ο εξαιρετικός Lewis Hamilton δεν σταματούσε να κερδίζει θέσεις σε όλο τον αγώνα με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτος.
image1.img.640.medium
Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση μετά την εκκίνηση αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη σύγκρουση. Από εκεί και πέρα, οι δύο Ferrari είχαν μια επαφή με τον
Raikkonen να «τραυματίζει» το μονοθέσιό του και τον Vettel να πέφτει στην τελευταία θέση. Η έναρξη του αγώνα βρήκε τους Vettel, Raikkonen, Verstappen, Button, Wehrlein να κατευθύνονται στα Pit, ενώ τον Sainz να εγκαταλείπει λόγω κλαταρισμένου ελαστικού. Μέχρι τον τρίτο γύρο ο αγώνας είχε τελειώσει και για τους Ericsson, Button και Wehrlein.
Επεισοδιακή εκκίνηση στο Spa!1472392602748
Τρομακτική ήταν η σύγκρουση του Kevin Magnussen όταν έχασε τον έλεγχο της Renault στην Eau Rouge και «καρφώθηκε» στα προστατευτικά ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Ο αγώνας διακόπηκε για σχεδόν 15 λεπτά λόγω επικινδυνότητας και όταν ξεκίνησε και πάλι, Lewis Hamilton είχε φτάσει ήδη στην 5η θέση.
Το αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης του Mgnussen.
Cq8j7gNXYAALapC
Μετά από πολλές και εντυπωσιακές μάχες, ο τελευταίος γύρος βρήκε τον Nico Rosberg βλέπει πρώτος την καρό σημαία. Πίσω του βρέθηκαν οι Daniel Ricciardo και Lewis Hamilton συμπληρώνοντας την τριάδα. Πιο πίσω στην 4η και 5η θέση τερμάτισαν οι «μάχιμοι» Hulkenberg και Perez με τα μονοθέσια της Force India. Στην 6η θέση βρέθηκε η Ferrari του Sebastian Vettel, ενώ ο teammate του ολοκλήρωσε την προσπάθειά του τερματίζοντας 9ος. Ανάμεσα στις δύο Ferrari βρέθηκε ο εντυπωσιακός Fernando Alonso που τερμάτισε 7ος  εκκινώντας τελευταίος. Στην 8η θέση τερμάτισε ο Bottas με την Williams, ενώ ο teammate του Massa ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα.
Αναλυτική κατάταξη του Grand Prix Βελγίου!
14125628_1101694623245520_5799603041285424970_o

Μείωσε στους 9 ο Nico Rosberg μετά την εξαιρετική του εμφάνιση!
Χωρίς τίτλο

Ραντεβού για τον επόμενο αγώνα το επόμενο Σαββατοκύριακο (3-4 Σεπτεμβρίου) με το ιταλικό GP στη Monza.