CarΗellas: Ανώτατο όριο ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομο: Ναι ή όχι;

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ανώτατο όριο ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομο: Ναι ή όχι;

Τη δέσμευση της πράξη φαίνεται ότι θα κάνει η νεοεκλεχθείσα κυβέρνηση της Αυστραλίας με την επαναφορά του ανώτατου ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της Βόρειας Επικράτειας, αλλά μια εταιρεία φαίνεται ότι διαφωνεί στο νέο μέτρο.
porsche no speed limits
Πρόκειται για την Porsche, ηγετικό στέλεχος της οποίας ισχυρίζεται ότι δεν σκοτώνει η ταχύτητα, αλλά η κακή οδήγηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι
όταν είχαν εφαρμοστεί όρια ταχύτητας στην συγκεκριμένη περιοχή, τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν. Παρ’ όλα αυτά, η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για την τοποθέτηση ορίου ταχύτητας στα 130 km/h.
Μέγιστα ανώτατα όρια ταχύτητας ανά τον κόσμο.

maximum speed limits
Συνεπώς, η μοναδική χώρα με αυτοκινητόδρομο χωρίς όριο ταχύτητας πλέον θα είναι η Γερμανία. Ποιος έχει δίκιο κατά την άποψη σας; Η γερμανική φίρμα ή η αυστραλιανή κυβέρνηση; Η ασφαλής οδήγηση είναι θέμα ταχύτητας ή άλλων συνθηκών;
Δείτε στο παρακάτω video την Porsche 918 να φτάνει τα 350 km/h σε αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας.