CarΗellas: Τέλος το γύρισμα των χιλιομέτρων

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τέλος το γύρισμα των χιλιομέτρων

Τέλος στο γύρισμα χιλιομέτρων στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
girismena xiliometra
Μέχρι τα τέλη του 2016 θα έχει ψηφιστεί σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου των οχημάτων (ΚΤΕΟ) θα αναγράφεται ολόκληρο το ιστορικό ελέγχων μαζί με τα διανυθέντα
χιλιόμετρα την εκάστοτε ημερομηνία των ελέγχων! Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά πως θα σταματήσει η μάστιγα του γυρίσματος των χιλιομέτρων τουλάχιστον στην εγχώρια αγορά καθώς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα υπάρχει σχετική οδηγία από την ΕΕ ώστε μέχρι το 2020 όλα τα ΚΤΕΟ που δραστηριοποιούνται στα κράτη-μέλη να είναι online συνδεδεμένα μεταξύ τους ώστε να μπορούν μεταξύ τους να έχουν πρόσβαση σε παλαιότερους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει κάποιο όχημα στα κράτη-μέλη.
Χωρίς τίτλο
«Αν πραγματικά αναγραφούν στο Δελτίο ΚΤΕΟ των οχημάτων όλο το ιστορικό των ελέγχων μαζί με τα χιλιόμετρα τότε θα «κλάψει» η μισή Ελλάδα καθώς η υπόλοιπη χώρα θα «κλάψει» όταν επιτευχθεί η διασύνδεση μεταξύ των ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Αρχικά η κατάσταση θα είναι εκρηκτική καθώς όσοι διαπιστώσουν ότι έπεσαν θύματα απάτης θα στραφούν εναντίον των εμπόρων ή των ιδιωτών απ’ όπου και προμηθεύτηκαν τα αυτοκίνητα. Η συνέχεια βέβαια θα γραφεί στα δικαστήρια», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Enikonomia.gr.
ιχ
Το πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Μεταφορών έχει να κάνει με το γεγονός πως από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η νέα νομοθεσία τότε υπάρχει ο κίνδυνος να δηλώνουν κατά την διάρκεια ελέγχου ΚΤΕΟ στο δελτίο χαμηλότερα χιλιόμετρα από εκείνα που έχει διανύσει πραγματικά κάποιο όχημα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr, αν διαπιστωθεί πως συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσω διασταύρωσης στοιχείων από εξουσιοδοτημένα συνεργεία τότε τα πρόστιμα θα είναι πολύ υψηλά.
Πηγή: enikonomia.gr