CarΗellas: Μια ξενάγηση στο «κτήνος» του Ομπάμα

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Μια ξενάγηση στο «κτήνος» του Ομπάμα

Δέος προκαλεί το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει ο Αμερικανός Πρόεδρος και που δικαίως χαρακτηρίζεται "κτήνος" αφού στην ουσία πρόκειται για ένα τανκ, καμουφλαρισμένο σε αυτοκίνητο.
beast-presidential-limousine
Το «Beast», όπως το αποκαλούν, ενσωματώνει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που υποδεικνύουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, και ενώ τα περισσότερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου επισήμως δεν
ανακοινώνονται για λόγους ασφαλείας, πολλά από αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τους περισσότερους να συνηγορούν στο ότι πρόκειται για το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους.
Το Cadillac One λοιπόν, είναι ένα θωρακισμένο όχημα, με ενισχυμένο πλαίσιο από τιτάνιο, αλουμίνιο και ατσάλι και κατασκευάστηκε από την General Motors. Σε περίπτωση ανάφλεξης, δύσκολα θα εκδηλωθεί κάποια φωτιά καθώς το ρεζερβουάρ διαθέτει ειδικό σύστημα πυρόσβεσης με αφρό, ενώ είναι και αλεξίσφαιρο.
hhgΖυγίζει έως 8 τόνους, τους οποίους αναλαμβάνει να κινήσει ένας πετρελαιοκινητήρας 6,6 λίτρων Duramax, ο οποίος καταναλώνει περίπου 60 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Εξαιτίας του εξωπραγματικού βάρους του, οι επιδόσεις του προεδρικού αυτοκινήτου δεν εντυπωσιάζουν, μιας και κατορθώνει να αναπτύξει τελική ταχύτητα μέχρι 100 km/h, τα οποία έρχονται από στάση σε σχεδόν 15 δευτερόλεπτα.
Επιπλέον, διαθέτει επίσης αλεξίσφαιρα τζάμια πάχους 20 εκατοστών , από τα οποία μόνο του οδηγού ανοίγει και αυτό ελάχιστα, και αδιαπέραστες πόρτες, που ζυγίζουν όσο ενός αεροσκάφους Boeing 747, ικανές να προστατέψουν τον πρόεδρο από κάθε είδους επίθεση με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες. Επίσης στο μπροστινό μέρος το αυτοκίνητο διαθέτει εκτοξευτήρες δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου, και ειδική κάμερα νυχτερινής όρασης γεγονός που μπορεί να κάνει τον οδηγό του, να οδηγήσει το όχημα ακόμα και σε συνθήκες απόλυτου σκότους, ενώ τα λάστιχα του οχήματος διαθέτουν ένα υλικό που τα κάνει ικανά να συνεχίσουν να κινούν το όχημα ακόμα και αν σκάσουν από επίθεση.
2013-418241-obama-presidential-cadillac-limousine-21-10-20131
Διαθέτει δορυφορικό τηλέφωνο με απευθείας σύνδεση με το πεντάγωνο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, και πρόσβαση στο ίντερνετ με δορυφορικό σύστημα να στέλνει συνεχώς σήμα στις μυστικές υπηρεσίες για την ακριβή θέση του οχήματος, ανά πάσα στιγμή. Ακόμη υπάρχουν και φιάλες αίματος με την ομάδα αίματος του εκάστοτε Αμερικανού Προέδρου σε περίπτωση που χρειαστεί μετάγγιση και φυσικά οπλισμός έτοιμος να χρησιμοποιηθεί από τους άντρες ασφαλείας του Προέδρου.Επίσης, η καμπίνα που μπορεί να μεταφέρει συνολικά 7 άτομα (συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου) διαθέτει σύστημα ικανό να αποκρούσει ακόμη και επίθεση με χημικά.
Τέλος, στην αυτοκινητοπομπή κινούνται πάντα δύο ίδια οχήματα χωρίς κανείς πέρα από τους άνδρες ασφαλείας, να γνωρίζει σε ποιο επιβαίνει ο Αμερικανός Πρόεδρος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο όχημα -καθώς και τα υπόλοιπα 12 ακριβώς ίδια που διαθέτει ο στόλος του Αμερικανού Πρόέδρου- θα αποσυρθούν με τη λήξη της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να φαίνεται πως θα κινείται από ακόμη πιο σύγχρονο όχημα.