CarΗellas: Νέο Skoda Octavia RS

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Νέο Skoda Octavia RS

Σχεδόν 2 μήνες μετά την έλευση του ανανεωμένου Skoda Octavia, έφτασε η ώρα της παρουσίασης της κορυφαίας έκδοσης RS από την τσεχική φίρμα, τόσο για το sedan, όσο και για το Scout.
2017-skoda-octavia-rs-facelift
Εξωτερικά, η διαφοροποίηση από την απλή έκδοση έρχεται με τα Led φωτιστικά σώματα, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό
βρίσκονται οι ζάντες 17 ιντσών που «φιλοξενούν» τις κόκκινες δαγκάνες, ενώ προαιρετικά μπορούν να επιλεχθούν 18άρες ή 19 ιντσών.
2017-skoda-octavia-rs-facelift (1)
Στο εσωτερικό, η «sportive» αίσθηση συνεχίζεται με τα bucket καθίσματα, τις αλουμινένιες και alcantada επενδύσεις. Παράλληλα, στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μια οθόνη αφής μεγέθους 9,2 ιντσών, η οποία εξασφαλίζει την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών, ενώ διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης με έξυπνες συσκευές. Επίσης, μέσα από αυτή την οθόνη, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία «στυλ» οδήγησης, τα οποία είναι Comfort, Normal και Sport.
2017-skoda-octavia-rs-facelift (2)
Κάτω από το καπό του νέου Skoda Octavia RS βρίσκεται μια πιο ισχυρή έκδοση του 2λιτρου TSI, με την απόδοση να φτάνει στους 230 ίππους και τη ροπή στα 350 Nm. Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Σχετικά με την πετρελαιοκίνητη έκδοση, εκεί συναντάμε τον 2λιτρο TDI των 184 ίππων και 380 Nm ροπής, που επιταχύνει το Octavia RS από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική αγγίζει τα 232 km/h.
2017-skoda-octavia-rs-facelift (3)
Η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ προαιρετικά υπάρχει η επιλογή του 6τάχυτου αυτόματου DSG διπλού συμπλέκτη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το DSG θα βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό της τετρακίνητης έκδοσης του πετρελαιοκίνητου RS.
Οι πωλήσεις του νέου Skoda Octavia RS θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.