CarΗellas: Αυτή είναι η 5η γενιά Seat Ibiza

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Αυτή είναι η 5η γενιά Seat Ibiza

Η αντίστροφη μέτρηση της επίσημης παρουσίασης του νέου Seat Ibiza στην έκθεση της Γενεύης έχει ξεκινήσει και η θυγατρική εταιρεία του ομίλου VW παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες για την 5η γενιά του πετυχημένου hatchbach.
seat ibiza front
Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο του ομίλου που «πατάει» στη νέα πλατφόρμα για τα μικρά αυτοκίνητα του ομίλου, η οποία ονομάζεται MQB A0 και η σημαντικότερη είδηση είναι ότι θα διατίθεται αποκλειστικά σε
5θυρο αμάξωμα. Η νέα πλατφόρμα έχει σαν αποτέλεσμα τη ριζική βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς και την αύξηση του πλάτους κατά 87 mm. Κατά τα άλλα, εξωτερικά η σχεδιαστικές επιρροές παραπέμπουν σε μεγάλο βαθμό στο μεγαλύτερο Leon.
seat ibiza rear
Εσωτερικά, ο εξοπλισμός είναι πλουσιότερος από το απερχόμενο μοντέλο, υπάρχει οθόνη αφής 8 ιντσών (5” στον βασικό εξοπλισμό), που υποστηρίζει πλατφόρμες συνδεσιμότητας, όπως το Apple CarPlay, το Android Auto και το MirrorLink. Επίσης, δε γίνεται να λείπει το ενεργό cruise control, οι κάμερες εμπρός-πίσω και τα led φωτιστικά σώματα.
seat ibiza interior
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, είναι ήδη γνωστό ότι κάτω από το καπό της 5ης γενιάς Seat Ibiza θα μπορούν να τοποθετηθούν 3κύλινδροι βενζινοκινητήρες 1000 κ.εκ με απόδοση 95 και 115 ίππων, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος 1,5αρης TSI Evo των 150 ίππων. Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, ο TDI με χωρητικότητα 1,6 λίτρων θα διατεθεί σε 3 εκδόσεις με ισχύ 80,95 και 115 ίππους. Τέλος, υπάρχει και έκδοση 1.0 TSI CNG των 90 ίππων, η οποία θα μπορεί να κινηθεί με φυσικό αέριο. Η κίνηση θα περνά ασφαλώς στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικών σασμάν 5 και 6 σχέσεων, ενώ στις ισχυρότερες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμο και το διπλόδισκο αυτόματο DSG των 7 σχέσεων.
Το Seat Ibiza έχει αγαπηθεί σαν αυτοκίνητο και απόδειξη είναι οι 5,4 εκατ. πωλήσεις του μέσα σε 33 χρόνια. Η επιτυχής πορεία συνεχίζεται με τις παραγγελίες την νέας γενιάς να ξεκινούν τον ερχόμενο Μάιο στη χώρα μας, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.