CarΗellas: Νέο Kia Picanto

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Νέο Kia Picanto

Μετά από δύο επιτυχημένες εμπορικά γενιές, δημοσιεύθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες και εικόνες της 3ης γενιάς του Kia Picanto.
Kia Picanto front
Το νέο μοντέλο παραμένει σε μια σχεδιαστική φιλοσοφία που απευθύνεται στο νεανικό κοινό, με σαφείς «sportive» πινελιές. Για πρώτη φορά, επιπλέον, είναι διαθέσιμη η έκδοση «GT-Line»,η οποία θα
εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου 16 ίντσων, το πίσω μέρος θα στολίζεται με διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ οι μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες θα δίνουν έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα.
Kia Picanto rear
Το εσωτερικό του Νοτιοκορεάτικου αυτοκινήτου πόλης παραμένει νεανικό με πλούσιο εξοπλισμό, οθόνη 7 ιντσών με υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας, όπως Android Auto και Apple CarPlay. Επίσης, το τιμόνι είναι πολυλειτουργικό. Παράλληλα, μπορεί το μήκος του να μην αλλάζει, αλλά η διεύρυνση του μεταξονίου (2.400 mm) αυξάνει τον χώρο για τα πόδια των επιβατών, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών φτάνει πλέον στα 255 λίτρα.
Kia Picanto interior
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το Kia Picanto θα είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες βενζίνης. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός MPI χωρητικότητας 1.000 κ.εκ, ο οποίος θα αποδίδει 67 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή θα αγγίζει τα 96Nm. Ένας δεύτερος τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας θα αποδίδει 84 ίππους και 122 Nm ροπής, με την χωρητικότητά του να είναι 1.250 κ.εκ. Τέλος, ο ισχυρότερος κινητήρας θα είναι ο 1.0 T-GDI, ο οποίος με 100 ίππους και 172 Nm ροπής θα κινεί σβέλτα το μικρό αμάξωμα των 993 κιλών.
Η επίσημη παρουσίαση της τρίτης γενιάς Kia Picanto θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τις επόμενες ημέρες, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2ο τρίμηνο του 2017.