CarΗellas: Νέα Pagani Huayra Roadster

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Νέα Pagani Huayra Roadster

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε η Pagani για να μας παρουσιάσει την ανοιχτή έκδοση της Huayra και πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα μηχανολογικό θαύμα.
Pagani-Huayra_Roadster front
Σήμα κατατεθέν είναι η εξωτική και επιθετική της σχεδίαση, ενώ το μονοκόκ σασί «HP52», το οποίο αποτελείται από ενισχυμένο με τιτάνιο ανθρακόνημα, ελάφρυνε την roadster έκδοση κατά 80 κιλά
φτάνοντας στα 1.280 (μείωση 6% σε σχέση με την coupe). Στο πίσω μέρος δεσπόζουν οι 4πλες απολήξεις των εξατμίσεων και ο ανθρακονημάτινος διαχύτης, ενώ οι μηχανικοί της ιταλικής φίρμας επέλεξαν σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω.
Pagani-Huayra_Roadster-rear
Οι πετυχημένες επιλογές δεν πρέπει να αλλάζουν, οπότε κάτω από το καπό βρίσκεται και πάλι
ένας V12 κινητήρας της Mercedes-AMG χωρητικότητας 6 λίτρων. Η απόδοση αγγίζει τους 764 ίππους, με τη ροπή να ξεπερνά τα 1000 Nm από τις 2.400 σ.α.λ. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον πίσω άξονα, μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου σασμάν της Xtrac, ενώ για την επιβράδυνση του κτηνώδους hypercar επιλέχθηκαν κεραμικά δισκόφρενα της Brembo, με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω.
Pagani-Huayra_Roadster-interior
Η επίσημη παρουσία της Pagani Huayra Roadster θα λάβει χώρα στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης. Συνολικά, θα κατασκευαστούν μόλις 100 αντίτυπα του ιταλικού μοντέλου, τα οποία έχουν ήδη εξαντληθεί έναντι του ποσού των 2,28 εκατ. ευρώ χωρίς τους φόρους.