CarΗellas: Αυτό είναι το νέο VW Arteon (pics+vid)

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Αυτό είναι το νέο VW Arteon (pics+vid)

Παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση της Γενεύης το νέο VW Arteon, το οποίο αποτελεί τον αντικαταστάτη του Passat CC και τον προπομπό της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της γερμανικής φίρμας.
Volkswagen-Arteon-front
Σχεδιαστικά, παραπέμπει σε ένα premium και ταυτόχρονα sportive αυτοκίνητο, με έντονα νεύρα να διατρέχουν το αμάξωμα μήκους 4,86 μέτρων. Στο εμπρός μέρος έχουν τοποθετηθεί Led φωτιστικά σώματα
και μεγάλη μάσκα, ενώ πίσω υπάρχει μία αεροτομή ενσωματωμένη με το αμάξωμα, που σε συνδυασμό με τις τραπεζοειδείς απολήξεις και τα Led φωτιστικά σώματα ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή fastback σχεδίαση.
Volkswagen-Arteon-rear
Το εσωτερικό μοιάζει αρκετά με αυτό του Passat, αλλά είναι ένα επίπεδο πιο πολυτελές. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο Active Info Display ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μια οθόνη αφής μεγέθους 9,2 ιντσών. Τέλος οι επενδύσεις με alcantara και οι ξύλινες-αλουμινένιες επενδύσεις δίνουν τον premium τόνο που κάνει το Arteon να ξεχωρίζει από το Passat.
Volkswagen-Arteon-interior
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, ξεκινώντας από βενζινοκινητήρες, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο 1,5 TSI EVO των 150 ίππων, ενώ ακολουθούν δύο δίλιτροι TSI των 190 και 280 ίππων αντίστοιχα. Στη γκάμα των κινητήρων πετρελαίου υπάρχουν τρεις εκδόσεις του 2λιτρου TDI με 150, 190 και 240 ίππους. Η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα σε όλα τα σύνολα εκτός των κορυφαίων 2.0 TSI με τους 280 ίππους και του 2.0 TDI των 240 ίππων που θα συνεργάζονται με την τετρακίνηση 4MOTION. Τέλος, διαθέσιμο θα είναι ένα 6τάχυτο μηχανικό σασμάν, ενώ οι ισχυροί TSI των 190 και 280 ίππων θα εξοπλίζονται με το αυτόματο 7άρι DSG διπλού συμπλέκτη.

Η παραγωγή του νέου VW Arteon θα ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού ώστε να μπει στη μάχη με το Opel Insignia Grand Sport και, γιατί όχι, να απειλήσει τα πιο premium BMW 4-Series GranCoupe και Audi A5 Sportback.