CarΗellas: Έτοιμη η γρήγορη GLA 45AMG

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμη η γρήγορη GLA 45AMG

Concept-GLA-45-AMG-front-three-quarters  Μετά την παρουσίαση του compact SUV ονόματι Mercedes GLA, η γερμανική φίρμα προχώρησε στην κατασκευή της κορυφαίας έκδοσης.Η νέα Mercedes GLA 45AMG θα κινείται με έναν δίλιτρο turbo κινητήρα συνολικής απόδοσης 360 ίππων και 450Nm ροπής.Ασφαλώς το αυτοκίνητο θα είναι πολύ πιο άγριο από τις απλές εκδόσεις, πράγμα που θα γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά.
  Εξωτερικά, το αμάξωμα θα είναι εμφανώς πιο φουσκωμένο, με τις 19άρες ζάντες(προαιρετικά 20άρες) να φιλοξενούν κόκκινες δαγκάνες.Παράλληλα, σε συνδυασμό με την πίσω αεροτομή αλλά και τις διπλές απολήξεις στην εξάτμιση, θα διαμορφώνεται ο αγωνιστικός χαρακτήρας του μικρού πολυτελούς SUV.
Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη
της Mercedes, ο κινητήρας θα συνεργάζεται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και η κίνηση θα μεταδίδεται στους τροχούς μέσω του γνωστού συστήματος τετρακίνησης 4MATIC.Ενδεικτικά, τα 100 χιλιόμετρα θα έρχονται από στάση σε 4.8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250km/h.
  Η νέα Mercedes θα βρίσκεται στην έκθεση του Ντιτρόιτ στις 13 Ιανουαρίου ενώ στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμο τον ερχόμενο Ιούλιο με τιμή που θα αγγίζει τις 53.849 ευρώ.
Concept-GLA-45-AMG-rear-three-quarters
A45-AMG-Mercedes-2