CarΗellas: Πιο καινοτόμο από ποτέ το νέο Volvo XC90

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πιο καινοτόμο από ποτέ το νέο Volvo XC90

  Μετά από αρκετή αναμονή, έφτασε η στιγμή της παρουσίασης του νέου Volvo XC90. Πρόκειται για το μεγάλο SUV της σουηδικής εταιρείας που θα σταθεί απέναντι στον Γερμανικό ανταγωνισμό των Audi Q7, BMW X5, Mercedes-Benz ML, Porsche Cayenne και VW Touareg.
Volvo XC90 2015 
  Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του πολυτελούς SUV, το αμάξωμα θα έχει την ικανότητα να μεταφέρει
με άνεση και ασφάλεια ακόμη και 7 άτομα, ενώ τα κορυφαία καινοτόμα χαρακτηριστικά του θα προσφέρουν απαράμιλλες επιδόσεις και οικονομία. Παράλληλα, η Volvo προχωρά ένα βήμα εμπρός σε ότι αφορά την ποιότητα του εσωτερικού μιας και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα χαρακτηρίζεται για το πολυτελές εσωτερικό. Χαρακτηριστικός είναι ο ο λεβιές των ταχυτήτων που θα κατασκευάζεται από κρύσταλλο της σουηδικής εταιρίας Orrefors.
Volvo XC90 2015
  Σε ότι αφορά τα μηχανικά του σύνολα, το νέο XC90 θα κινείται κυρίως με 2λιτρους κινητήρες που θα προσφέρουν αξιοπρεπείς επιδόσεις και οικονομική μετακίνηση. Χαρακτηριστικά είναι τα βενζινοκίνητα μηχανικά σύνολα Τ5 και Τ6, που θα αποδίδουν 254 και 320 ίππους αντίστοιχα, αλλά και οι πετρελαιοκίνητοι D4 και D5 που θα αποδίδουν 190 και 225 ίππους αντίστοιχα. Κορυφαία έκδοση θα είναι η υβριδική Twin-Engine στην οποία θα συνδυάζονται ένας 2λιτρος κινητήρας (εξοπλισμένος και με turbo και με μηχανικό υπερσυμπιεστή!) και ένας ηλεκτροκινητήρας, με αποτέλεσμα το πρώτο plug-in υβριδικό SUV στον κόσμο να αποδίδει 400 ίππους εκπέμποντας μόλις 60 gr διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε χιλιόμετρο.
2015-Volvo-XC90_76-700x494
  Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Παρισιού (4-19 Οκτωβρίου) οπού αναμφισβήτητα το πολυτελές σουηδικό SUV θα τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών.