CarΗellas: Στην έκθεση του Παρισιού η παρουσίαση του VW Polo GTI

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στην έκθεση του Παρισιού η παρουσίαση του VW Polo GTI

  Όσο πλησιάζει η διεθνής έκθεση του Παρισιού, τόσο περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις τον επερχόμενων μοντέλων. Σειρά αυτή τη φορά έχει το νέο VW Polo GTI, η κορυφαία έκδοση του γερμανικού supermini. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει απασχολήσει τον τύπο και έχει αγαπηθεί αρκετά στην χώρα μας.
2015-Volkswagen-Polo-GTI-2-700x410
  Η ανανεωμένη έκδοση, θα διακρίνεται για τα επιθετικά χαρακτηριστικά της που γίνονται αντιληπτά
με την πρώτη ματιά. Οι έντονες γρίλιες με την χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή, η δυναμική σχεδίαση του προφυλακτήρα, οι μεγάλες ζάντες και η διπλή απόληξη του συστήματος εξάτμισης, κάνουν το Polo GTI να ξεχωρίζει σε σχέση με τις απλές εκδόσεις. Παρόμοιο χαρακτήρα θα συναντήσεις και στο εσωτερικό, με τις κόκκινες ραφές να κυριαρχούν στην καμπίνα, το flat buttom τιμόνι σε συνδυασμό με τα μεταλλικά πεντάλ, να δημιουργούν sportive αίσθηση.
2015-Volkswagen-Polo-GTI-11-700x466
  Σε ότι αφορά τώρα τον κινητήρα που θα βρίσκεται κάτω από το καπό, η VW επέλεξε έναν τετρακύλινδρο 1800cc που θα αποδίδει 192 ίππους και 320 Nm ροπής. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο, αυτή τη φορά, το Polo GTI θα είναι διαθέσιμο και με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και το γνωστό αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη. Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, τα 100km/h από στάση θα έρχονται σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 236 km/h.
2015-Volkswagen-Polo-GTI-18-700x466