CarΗellas: Παρουσιάστηκε το Audi Prologue Concept

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Παρουσιάστηκε το Audi Prologue Concept

  Μετά από μια σειρά κοινοποιήσεων φωτογραφιών, σήμερα η Audi προχώρησε στην παρουσίαση του Audi Prologue Concept. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και πολυτελές κουπέ που σχεδιάστηκε από τον Marc Lichte και αποτελεί έναν “πρόλογο” για την μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία της γερμανικής φίρμας.
Audi-Prologue-Sitzprobe-fotoshowBigImage-d3102cc1-824483-700x466
  Το συγκεκριμένο concept μας δίνει μια “γεύση” από το επερχόμενο Audi A9, που οι φήμες το
θέλουν να περνά στην παραγωγή μέσα στο 2016. Με την πρώτη ματιά, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του οχήματος, του οποίου το μήκος ξεπερνά 5,1 μέτρα, αλλά και η “sportive” αίσθηση που αποπνέει, με τους φουσκωμένους θόλους, τον μεγάλο εμπρός αεραγωγό και τις ζάντες 22”.
audiprologue_6
  Βέβαια, το ενδιαφέρον συνεχίζεται και κάτω από το καπό, όπου αντικρίζουμε τον πανίσχυρο V8 twin-turbo χωρητικότητας 4.000 κ.εκ. Η απόδοση του αγγίζει τους 605 ίππους και 750 Nm ροπής. Το αμάξωμα των 1.980 κιλών επιταχύνει σύμφωνα με τον κατασκευαστή από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, πράγμα που επιτυγχάνεται με την βοήθεια της τετρακίνησης Quattro αλλά και του αυτόματου σασμάν 8 σχέσεων.
  Σίγουρα το συγκεκριμένο concept είναι άκρως εντυπωσιακό, αλλά μένει να δούμε αν τελικά θα περάσει στην παραγωγή, ή απλά πρόκειται για ένα παράδειγμα της σχεδιαστικής λογικής που θα ακολουθήσει η Audi στα επόμενα μοντέλα. Το μέλλον θα το δείξει!