CarΗellas: Michael Schumacher-20 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην F1

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Michael Schumacher-20 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην F1

  Πριν από 20 χρόνια, στις 13 Νοεμβρίου του 1994, στέφεται για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής της F1. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατέκτησε 7 φορές τον τίτλο του κορυφαίου οδηγού στον κόσμο και δεν είναι άλλος από τον Michael Schumacher. Με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του Γερμανού πιλότου, παρουσιάζοντας τα κατορθώματά του στον μαγικό κόσμο της F1.
6a00d8341c565553ef014e8aeb55ec970d-800wi
  Όλα ξεκίνησαν στις 25 Αυγούστου του 1991, όπου ο Michael συμμετείχε για πρώτη φορά στη ζωή
του στο Βελγικό GP με την ομάδα της Jordan στη θέση του Μπερτράν Γκασό, ο οποίος είχε φυλακιστεί λόγω διαπληκτισμού με οδηγό ταξί στο Λονδίνο. Αυτός ο αγώνας ήταν αρκετός ώστε να μετακομίσει την επόμενη χρονιά στην ομάδα της Benetton. Η πρώτη του νίκη δεν άργησε να έρθει και στις 30 Αυγούστου του 1992 ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ το τέλος της αγωνιστικής σεζόν τον βρήκε βαθμολογικά στην τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω του, στην τέταρτη θέση, τον μεγάλο Ayrton Senna. Κερδίζοντας τις εντυπώσεις μέρα με τη μέρα, το 1994 (σε ηλικία 25 ετών) έφτασε στο σημείο να διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή, πράγμα το οποίο κατάφερε κερδίζοντας 8 αγώνες και συνολικά 92 βαθμούς. Εκείνη χρονιά “στιγματίστηκε” από το “μαύρο Σαββατοκύριακο” στην Ίμολα με το δυστύχημα του Ayrton Senna στον αγώνα και του Roland Ratzenberger στις κατατακτήριες του GP. Το επόμενο έτος βρήκε και πάλι τον Γερμανό σε εξαιρετική κατάσταση, με αποτέλεσμα οι 9 νίκες και οι 102 βαθμοί να χαρίσουν σε αυτόν τον δεύτερον παγκόσμιο τίτλο, αλλά και στην Benetton το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο μύθος γύρο από το όνομά του είχε ήδη δημιουργηθεί.
  Οι δύο τίτλοι, οδήγησαν τον Michael Schumacher στην Ferrari. Στο ξεκίνημά του βρέθηκε για δύο χρονιές στην δεύτερη θέση χάνοντας από τον Villeneuve το 1997, από τον Hakkinen το 1998, ενώ το 1999 δεν κατάφερε να διεκδικήσει τίτλο μιας και ο τραυματισμός στο πόδι τον έριξε στην πέμπτη θέση. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η κορυφαία περίοδος της καριέρας του, ο Γερμανός πιλότος έγραψε με κεφαλαία γράμματα το όνομα του στην ιστορία της F1. Για 5 συνεχόμενα έτη κατακτούσε το πρωτάθλημα των οδηγών. Το 2000 ήταν η χρονιά που ο “Schumi” ξεπέρασε σε νίκες τον Ayrton Senna και κέρδισε το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του με 108 βαθμούς. Το 2001, η πρωτιά ήρθε μετά από 9 νίκες και 123 βαθμούς, ενώ στο βελγικό GP πέτυχε την 52 νίκη του, ξεπερνώντας σε νίκες άλλον ένα θρύλο της F1, τον Alain Prost. Η επόμενη τριετία (2002/3/4) βρήκε και πάλι τον Michael Schumacher στην κορυφή της F1, φτάνοντας τους 7 παγκόσμιους τίτλους πρωταθλητή της F1. Μάλιστα το 2002, έσπασε όλα τα ρεκόρ πετυχαίνοντας 11 νίκες και βάθρο σε όλους τους αγώνες.
2316
  Από εκεί και πέρα, ο Γερμανός πιλότος κατάφερε να τερματίσει τρίτος το 2005 πίσω από Alonso και Raikkonen πετυχαίνοντας μία νίκη, ενώ το 2006 δεύτερος πίσω από τον Alonso με 121 βαθμούς και 7 πρωτιές. Την καριέρα του έκλεισε στην Mercedes AMG Petronas, συμμετέχοντας στους αγώνες για μια τριετία τερματίζοντας στην 9η, 8η και 13η θέση, τις χρονιές 2010, 2011 και 2012 αντίστοιχα.
  Ένα δυσάρεστο συμβάν ήρθε στις 29 Δεκεμβρίου, όπου ο Michael Schumacher τραυματίστηκε στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. Ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός και οι γιατροί προχώρησαν σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις λόγω της εγκεφαλικής αιμορραγίας. Σήμερα, όπως έχει ανακοινώσει η manager του πιλότου, η κατάστασή του σταδιακά βελτιώνεται με τον θρύλο της F1 να ακολουθεί θεραπεία στο σπίτι του.
  Ο Michael Schumacher θα μείνει για πάντα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αγαπήθηκε από πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και στην F1 θα μείνει γνωστός ως ο άνθρωπος με τα 7 πρωταθλήματα (τα 5 συνεχόμενα), τις 91 νίκες σε GP, τα 155 Podiums, τις 68 Pole Positions και τους 72 ταχύτερους γύρους. Σήμερα γιορτάζει τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου του στην F1, ας του ευχηθούμε να επανέλθει γρήγορα, πράγμα που είναι σίγουρο, γιατί. όπως και να το κάνουμε, κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι νικητές!
  Υ.Γ  Το επίσημο site του Michael Schumacher, σήμερα είναι και πάλι ενεργό.Δείτε εδώ
                                                                                                      Κολονέλος Θεόδωρος