CarΗellas: Σε ρυθμούς Formula Student και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σε ρυθμούς Formula Student και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

  Μετά την επιτυχή πορεία αρκετών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, άλλη μια ευχάριστη έκπληξη έρχεται, αυτή τη φορά από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για φοιτητές των τμημάτων “Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού” και “Ηλεκτρολόγων Μηχανικών”, οι οποίοι ήδη έχουν “σηκώσει τα μανίκια” και εργάζονται για την κατασκευή ενός μονοθεσίου που θα εκπροσωπεί το τμήμα και τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.
unnamed
  Η νεοσύστατη ομάδα αποτελείται αυτή τη στιγμή από 15 εν ενεργεία φοιτητές του τμήματος που, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, δηλώνουν έτοιμοι να κατασκευάσουν ένα καινοτόμο μονοθέσιο που θα σταθεί απέναντι σε αυτοκίνητα άλλων ομάδων σε διεθνείς θεσμούς. Ο πιο διάσημος
διαγωνισμός είναι ο “Formula Student”, στον οποίο συμμετέχουν τα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο με στόχο να διακριθούν βάσει των καινοτόμων κατασκευών, της δημιουργικότητας και του οργανωτικού πλάνου.
  Τα μέλη της ομάδας έχουν ήδη οργανωθεί σε ομάδες προκειμένου να φέρουν σε πέρας μια σειρά από εργασίες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθεσίου. ”Αυτή η κατασκευή είναι εξαιρετικά σύνθετη και πολυεπιστημονική, με αποτέλεσμα να απαιτεί σχεδιαστικές και κατασκευαστικές ικανότητες, έρευνα και πλήθος εργατοωρών απασχόλησης”, τονίζει ο Γιάννης Κουρουζίδης, ένας από τους πρώτους φιλόδοξους φοιτητές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ομάδας. Οι καθηγητές θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο, ενώ τα εργαστήρια που θα εμπλακούν στο όλο εγχείρημα είναι το «Κέντρο Δοκιμών Υλικών & Kατασκευών», το «Κέντρο Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών», το «Εργαστήριο Μηχανών Εσωτερικής Καύσης» και το «Εργαστήριο Αεροδυναμικής & Αεροστροβίλων». Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθούν μια σειρά από ενέργειες, όπως η μοντελοποίηση υποσυστημάτων με H/Y, η μετατροπή των συστημάτων εισαγωγής-εξαγωγής και εγκεφάλου ενός τετράχρονου κινητήρα εμπορίου, η υπολογιστική και πειραματική προσομοίωση της αεροδυναμική συμπεριφοράς του μονοθεσίου και πολλές άλλες ενέργειες ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  Οι φιλόδοξοι νέοι του TΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στοχεύουν στην εξασφάλιση χορηγιών, ώστε να εξασφαλίσουν μια σταθερή θέση συμμετοχής σε διοργανώσεις του θεσμού Formula Student και να ανταγωνίζονται αντίστοιχες ομάδες από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου του κόσμου. Εμείς από την πλευρά μας τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους και περιμένουμε την πρώτη διάκριση που θα κάνει τη χώρα μας περήφανη!
Επικεφαλής καθηγητής της ομάδας είναι ο Δρ. Δουβαρτζίδης Σάββας, Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Επισκεφθείτε την ομάδα στα μέσα κοιν. δικτύωσης:
Facebook : https://www.facebook.com/pages/TEiWM-Racing-Team/1553237841556394
Twitter : https://twitter.com/TEiWMRacing
Instagram : http://instagram.com/teiwm_racing/