CarΗellas: Τα σήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών (Part1)

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τα σήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών (Part1)

  Γνωρίζεις τι συμβολίζει το σήμα που βρίσκεται στο καπό του αυτοκινήτου σου; Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα αναφερθούμε στη σημασία των σημάτων της εκάστοτε φίρμας ξεκινώντας από τις σημαντικότερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Audi-3D_4C_XL_vector
Audi: Πρόκειται για την Premium γερμανική εταιρεία με έδρα το Ίνγκολσταντ της Βαυαρίας. Το
σήμα της είναι οι τέσσερις ενωμένοι κύκλοι και συμβολίζουν την ένωση των Audi, Horch, DKW και Wanderer. Αρχικά, οι τέσσερις εταιρείες διαμόρφωσαν την εταιρεία Auto Union, η οποία τον Ιούνιο του 1932, μετονομάστηκε σε Audi.
BMW: Το όνομα της Premium γερμανικής φίρμας προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Bayerische MotorenWerke, που σημαίνει Βαυαρική Βιομηχανία Κινητήρων. Από τις αρχές του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, η BMW κατασκεύαζε κινητήρες τόσο για πολεμικά αεροσκάφη, όσο και για ελικόπτερα. Το 1929, η εταιρεία στράφηκε στον τομέα της αυτοκίνησης παρουσιάζοντας το πρώτο της αυτοκίνητο. Από εκείνα τα χρόνια, το καπό των αυτοκινήτων της στολιζόταν με το σήμα που παρέπεμπε σε προπέλα αεροσκάφους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της BMW, το σήμα συμβολίζει τα χρώματα της σημαίας της Βαυαρίας.
Mercedes Benz: Πρόκειται για Premium γερμανική φίρμα που εδρεύει στην Στουτγάρδη της Γερμανίας και ιδρύθηκε στην σημερινή της μορφή το 1926, με την ένωση των εταιριών Daimler-Motoren-Gesellschaft και Benz & Cie. Το σήμα που βρίσκεται πάνω στα αυτοκίνητα της Mercedes προέρχεται από τον ιδρυτή της Daimler και συμβολίζει τη μεταφορά σε στεριά, αέρα και θάλασσα.
Opel-Car-Logo-Download-2014Opel: Είναι μία από τις σημαντικότερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και εδρεύει στο Rüsselsheim της Γερμανίας. Ιδρύθηκε το 1862 από τον Adam Opel και το 1899 κατασκεύασε το πρώτο της αυτοκίνητο. Το σήμα της είναι ένας κεραυνός μέσα σε κύκλο και συμβολίζει την ταχύτητα.
Porsche: Πρόκειται για μια σπορ γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στην Στουτγάρδη και ιδρύθηκε τον Ferdinand Porsche το 1931. Το καπό της στολίζεται από το πλέον πολύπλοκο σήμα, το οποίο θυμίζει την πόλη της Στουτγάρδης. Το άλογο παραπέμπει στον θυρεό που βρίσκεται στην ιστορική πόλη, ενώ τα χρώματα κόκκινο και μαύρο προέρχονται από το οικόσημο του Βασιλείου του Βίρτεμπεργκ.
smart-logo-designSmart: Έγινε γνωστή από τα μικρά αυτοκίνητα πόλης που κατασκευάζει και εδρεύει στην Böblingen της Γερμανίας. Όλα ξεκίνησαν από τον πρόεδρο της ωρολογοποϊας Swatch, ο οποίος θέλησε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο πόλης σε συνεργασία με την Mercedes-Benz. Έτσι, το όνομα προέκυψε από Swatsch+ Mercedes+Art (τέχνη)= Smart. Το λογότυπο αποτελείται από το γράμμα “c”, που προέρχεται από τη λέξη Compact=Συμπαγής και ένα βέλος που συμβολίζει την προνοητικότητα.
Volkswagen:Πρόκειται για την μεγαλύτερη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και εδρεύει στο Wolfsburg της Γερμανίας. Έμεινε στην ιστορία ως η εταιρεία που παράγει προσιτά αυτοκίνητα για τον λαό, αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά της. Το λογότυπό της αποτελείται από τα αρχικά των λέξεων Volks-Wagen (VW) μέσα σε έναν κύκλο