CarΗellas: Νέο Audi RS3-Το ισχυρότερο hatchback του κόσμου

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Νέο Audi RS3-Το ισχυρότερο hatchback του κόσμου

  Στη δημοσιότητα δόθηκαν πρόσφατα οι φωτογραφίες της δεύτερης γενιάς του Audi RS3, το οποίο θα πωλείται από τις αρχές Μαρτίου και οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του ερχόμενου καλοκαιριού. Και επίσημα πλέον, το νέο ταχύτατο hatchback εκθρονίζει την Mercedes A45 AMG κερδίζοντας την πρωτιά στην μάχη για το δυνατότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας των premium και όχι μόνο.
Audi-RS3-37
  Οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας επέλεξαν τον 5κύλινδρο TFSI 2,5 λίτρων με το turbo
ρυθμισμένο στα 1,3 bar, εξασφαλίζοντας την ισχύ των 367 ίππων και 465 Nm ροπής σε μεγάλο φάσμα στροφών. Σε συνδυασμό με το αυτόματο 7άρι σασμάν διπλού συμπλέκτη, αλλά και το σύστημα Quattro με Torque Vectoring, που επιτρέπει ακόμα και το 100% της ροπής στον πίσω άξονα, προσφέρει διασκεδαστικό χαρακτήρα και εκτόξευση από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 4,3 δεύτερα. Παράλληλα, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 280 km/h. Όσον αφορά τις προδιαγραφές του κινητήρα, εντάσσεται στο επίπεδο Euro6 και ο κατασκευαστής δίνει μέση κατανάλωση 8,1L/100km.
Audi-RS3-9
  Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν ξεκάθαρα το νέο bodykit με φαρδύτερα φτερά, μεγάλες εισαγωγές και το λογότυπο Quattro να δεσπόζει στο εμπρός τμήμα, που σε συνδυασμό με τα Led φωτιστικά σώματα δίνει μια σπορτίφ αίσθηση. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μικρή αεροτομή, οι διπλές οβάλ εξατμίσεις και ο διαχύτης. Οι 19άρες ζάντες “φιλοξενούν” τα μεγάλα δισκόφρενα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαιρετικό εξοπλισμό είναι διαθέσιμα τα κεραμικά δισκόφρενα.
Audi-RS3-24
  Φτάνοντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι δερμάτινες επενδύσεις, τα μπάκετ καθίσματα με carbon καλύμματα, το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και τα ατσάλινα πεντάλ δημιουργούν ένα πολεμικό κλίμα που κάνει το RS3 να ξεχωρίζει από τις απλές εκδόσεις.
  Δείτε το trailer του νέου μοντέλου εδώ!