CarΗellas: Στην έκθεση του Detroit η Mercedes GLE63 AMG

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Στην έκθεση του Detroit η Mercedes GLE63 AMG

  Δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πρωταγωνιστής της έκθεσης του Detroit. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του coupe SUV της Mercedes-Benz που απαντά στο όνομα GLE63 S Coupe, με κύριο ανταγωνιστή την άκρως εντυπωσιακή BMW X6 M.
2016-Mercedes-GLE-63-AMG-2
  Με μια πρώτη ματιά, το νέο μοντέλο ξεχωρίζει από τις πιο συμβατικές εκδόσεις λόγω της
ανασχεδιασμένης μάσκας, των μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα που παραπέμπουν σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά και τις τετραπλές απολήξεις που, σε συνδυασμό με τις τεράστιες ζάντες 22” και τα led φωτιστικά σώματα, δίνουν μια sportive αίσθηση στο νέο μοντέλο της οικογένειας AMG.
2016-Mercedes-GLE-63-AMG-6
  Περνώντας στο εσωτερικό, το flat buttom τιμόνι, τα μεταλλικά πεντάλ και τα κομμάτια απομίμησης ανθρακονημάτων είναι τα πρώτα στοιχεία που τραβούν το βλέμμα του επιβάτη. Ο sportive χαρακτήρας και το αγριεμένο στυλ της καμπίνας ολοκληρώνεται με τις δερμάτινες επενδύσεις τύπου nappa των καθισμάτων, αλλά και το λογότυπο AMG που πρωταγωνιστεί σε πολλά σημεία της καμπίνας.
2016-Mercedes-GLE-63-AMG-9
  Όπως σε κάθε AMG, έτσι και στο συγκεκριμένο SUV, η προσοχή των μηχανικών έχει στραφεί ασφαλώς και στον κινητήρα επιλέγοντας έναν twin-turbo V8 χωρητικότητας 5,5 λίτρων που αποδίδει 577 ίππους και 760 Nm ροπής. Παράλληλα, με την τοποθέτηση του αυτόματου AMG Speedshift Plus 7G-Tronic διπλού συμπλέκτη σε συνδυασμό με το 4MATIC σύστημα τετρακίνησης, επιτυγχάνονται άριστες επιδόσεις. Ενδεικτικά τα 96 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.
 2016-Mercedes-GLE-63-AMG-8
  Όσον αφορά τώρα την τιμή και την έναρξη των παραδόσεων, αναμένεται να διασαφηνιστεί με νέα ανακοίνωση της γερμανικής φίρμας.