CarΗellas: Online «ραβασάκια» σε 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων χωρίς ΚΤΕΟ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Online «ραβασάκια» σε 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων χωρίς ΚΤΕΟ

  Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ενεργοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πάνω από 2,5 εκατ. οχήματα (1 εκατ. δίκυκλα) χωρίς Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, ενώ επίσης δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια πόσα κυκλοφορούν με πλαστά Δελτία ελέγχου.
3
  Ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναμένεται πολύ σύντομα να διαπιστώσει τον
ακριβή αριθμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από Τεχνικό ‘Ελεγχο ώστε στη συνέχεια να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που «απέχουν» από το θεσμό και αν δεν συμμορφωθούν να τους επιβληθούν τα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος.
  Παράλληλα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως από τον Ιανουάριο του 2013 οι έλεγχοι καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης τόσο από τα Ιδιωτικά όσο και από τα Δημόσια ΚΤΕΟ και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η διασταύρωση των στοιχείων είναι πολύ εύκολη και σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να διαπιστωθούν με απόλυτη ακρίβεια πόσα είναι τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από Τεχνικό Ελεγχο.
ALFA3
Τα πρόστιμα που εξετάζονταιΑν συνυπολογίσει κανείς και τις επιβαρύνσεις που θα έχει κάποιος ιδιοκτήτης οχήματος στο ΚΤΕΟ ως εκπρόθεσμο που κυμαίνεται από 17 έως και 70 ευρώ επιπλέον των 50 ευρώ του ελέγχου το συνολικό κόστος μπορεί να ανέλθει έως και 170 ευρώ! Πάντως αν υποθέσουμε πως περίπου 2,5 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από Τεχνικό Ελεγχο μόνο το πρόστιμο των 50 ευρώ να εισπράξει το κράτος τα συνολικά έσοδα υπολογίζονται σε 125 εκατ. ευρώ! Αν σε αυτό το ποσό προσθέσει κανείς και τις επιπλέον χρώσεις λόγω εκπρόθεσμης προσέλευσης τότε τα έσοδα είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουν ακόμη και τα 200 εκατ. ευρώ!
Πηγή: enikonomia.gr