CarΗellas: Παρουσιάστηκε η νέα Porsche Boxster Spyder

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Παρουσιάστηκε η νέα Porsche Boxster Spyder

  Πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση της Νέας Υόρκης έχει η ολοκαίνουρια ανοιχτή έκδοση της Porsche Boxster. Με επιθετικό σχεδιασμό και πολλά στοιχεία από την Cayman GT4, το μικρότερο μέλος της οικογένειας Porsche κέρδισε τις εντυπώσεις.
image
  Η εξωτερική εμφάνιση είναι άκρως ελκυστική, με την οροφή να είναι υφασμάτινη και την πίσω
αεροτομή να ρυθμίζεται ηλεκτρονικά. Όσον αφορά το εσωτερικό, τα bucket καθίσματα και σπορτίφ τριάκτινο τιμόνι συνδυάζονται με το αποκλειστικά χειροκίνητο κιβώτιο δημιουργώντας αγωνιστικό κλίμα. Κατά τα άλλα, ο χαρακτήρας είναι “Σπαρτιάτικος”, με το aircondition και το ηχοσύστημα να ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.
image (1)
  Οι μηχανικοί της Γερμανικής φίρμας, επέλεξαν να τοποθετήσουν κάτω από το καπό τον κινητήρα της Cayman που δεν είναι άλλος από τον 6κύλινδρο boxer χωρητικότητας 3,8 λίτρων που αποδίδει 374 ίππους. Έτσι, το ελαφρύ αμάξωμα επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 4,5 δεύτερα και η τελική του φτάνει λίγο πιο κάτω από τα 300 km/h. Πέρα όμως από τον κινητήρα, η Boxster δανείζεται την ανάρτηση και τα φρένα από την μεγαλύτερη 911 Carrera.
 image (2)
  Οι πωλήσεις της νέας Porsche Boxster Spyder θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο από την Γερμανία, με τιμή εκκίνησης κάτι λιγότερο από 80.000 ευρώ.