CarΗellas: Συμμετείχαν στο κίνημα “Δεν πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας” και τελικά…θα πληρώσουν τα διπλά!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Συμμετείχαν στο κίνημα “Δεν πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας” και τελικά…θα πληρώσουν τα διπλά!

  Στις 13 Γενάρη του 2014 χίλιοι τριακόσιοι πενήντα κάτοικοι (1.350) της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγρινίου κατέθεσαν αίτηση ανακοπής και επαναδιαπραγμάτευσης των ανταποδοτικών τελών της κυκλοφορίας του έτους 2014 για τα οχήματά τους, λόγω αντισυνταγματικότητας, όπως υποστήριξαν στην αίτηση τους, εξαιτίας της μειωμένης φοροδοτικής ικανότητάς τους, αλλά και λόγω της αδυναμίας τους να τα θέσουν σε ακινησία, αφού, όπως ισχυρίστηκαν, το αυτοκίνητο τους αποτελούσε για τους ίδιους και την οικογένειας τους βασικό μέσο μετακίνησης.
261113105824_4884
  Να σημειώσουμε εδώ, ότι είχε προηγηθεί στις 8 Ιανουαρίου της ίδιας χρονιάς «προσφορά ενός
(1,00) ευρώ» από τους συμμετέχοντες, η οποία είχε κατατεθεί στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του Αγρινίου. Στη βάση αυτού του σκεπτικού βρίσκονταν, πέραν των άλλων, και η θέση, ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επενδύεται στον τόπο είσπραξης του, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων. Όμως από τα ποσά που εισέπραξε πέρσι το κράτος για τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό, υποστήριξαν, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι και γεμάτοι λακκούβες. Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι εκτός από το ένα ευρώ, το οποίο κατέθεσαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της πόλης μας είχαν καταβάλει για την συμμετοχή τους στο κόστος της προσφυγής εικοσιπέντε 25 ευρώ επιπλέον.
11s18pinakides1-thumb-large
  Τον φετινό Απρίλιο, η κυβέρνηση βεβαίωσε τα απλήρωτα τέλη που δεν κατέβαλαν οι χίλιοι τριακόσιοι πενήντα κάτοικοι της περιοχής του Αγρινίου. Εκτός όμως από τα απλήρωτα τέλη, βεβαιώθηκε και το αντίστοιχο πρόστιμο, το οποίο ως γνωστόν διπλασιάζει το τελικό ποσό της οφειλής. Καλούνται λοιπόν σήμερα οι συγκεκριμένοι πολίτες του Δήμου να μαζέψουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που δεν μπορούσαν να καταβάλουν πριν από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να  συγκροτήσουν το κίνημα «δεν πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας» και να πάνε να το πληρώσουν. Αν δεν πάνε, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι η μη αποπληρωμή του συγκεκριμένου προστίμου τους στερεί τη δυνατότητα φορολογικής ενημερότητας.
Πηγή: [agrinionews.gr]