CarΗellas: Άννα Στεφανοπούλου: «Δεν αποκάλυψα εγώ το λογισμικό της VW»

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Άννα Στεφανοπούλου: «Δεν αποκάλυψα εγώ το λογισμικό της VW»

  «Προσωπικά, ουδέποτε συμμετείχα στην έρευνα ή ανάλυση των δεδομένων που οδήγησε στην αποκάλυψη του θέματος της VW, όπως διέδωσαν κάποια ελληνόγλωσσα sites και blogs». Αυτή ήταν η επίσημη αντίδραση της βραβευμένης Ελληνίδας καθηγήτριας του Michigan, Άννας Στεφανοπούλου, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν ως την γυναίκα που ξεσκέπασε την απάτη της Volkswagen.
Από τέτοιες επικεφαλίδες κατακλυζόταν το διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες!
Χωρίς τίτλο
  Όπως ξεκαθάρισε η κα Στεφανοπούλου, η ανάλυση των δεδομένων για τις εκπομπές VW έγινε στο κέντρο για τις εκπομπές και τους κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων του Πανεπιστημίου της Δυτικής
Βιρτζίνια. «Εγώ είμαι ειδικός σε συστήματα μετάδοσης κίνησης ελέγχου. Όταν ρωτήθηκα και για το θέμα της VW,  έδινα συνέντευξη για τις θεμελιώδεις προκλήσεις για τη μείωση των εκπομπών και της κατανάλωσης καυσίμων με χαμηλό κόστος, καθώς και τους σχετικούς  αλγορίθμους που εμπλέκονται σε αυτού του τύπου την έρευνα» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ελληνίδα καθηγήτρια.
h-ellinida-pou-erixe-18-dis-dol-prostima-stin-vw
  Ασφαλώς, ο σκοπός του άρθρου δεν είναι να υποτιμήσει το έργο της Ελληνίδας καθηγήτριας που μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό, αλλά να “καταγγείλει” κάθε γελοία ανάρτηση που διαδίδει ψεύδη!