CarΗellas: «Παγώνουν» οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Οκτώβριο λόγω…Τελών Κυκλοφορίας

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

«Παγώνουν» οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Οκτώβριο λόγω…Τελών Κυκλοφορίας

  Πτώση 16,94% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο καθώς διατέθηκαν 4.986 νέα ΙΧ έναντι 6.003 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.
newego_LARGE_t_77761_252211
  Μάλιστα στελέχη της αγοράς επισημαίνουν στο Enikonomia πως η μεγάλη πτώση που καταγράφηκε τον Οκτώβριο οφείλεται στην αναβλητικότητα των αποφάσεων του οικονομικού
επιτελείου σχετικά με τα Τέλη Κυκλοφορίας, ενώ τόνισαν με έμφαση πως αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο οριστικά οι πωλήσεις θα «παγώσουν» κυριολεκτικά με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον κλάδο.
  Όσον αφορά στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα οι πωλήσεις των εγχώριων ΙΧ έχουν «παγώσει» λόγω των Τελών Κυκλοφορίας ενώ οι εισαγωγές μεταχειρισμένω ΙΧ έχουν γίνει απαγορευτικές καθώς ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σχετική εγκύκλιος βάσει της οποίας θα δοθεί παράταση στον εκτελωνισμό ΙΧ που πληρούν την οδηγία Euro5 με χαμηλούς συντελεστές στον υπολογισμό του Τέλους Ταξινόμησης. Ωστόσο και τον Οκτώβριο οι εταιρικές πωλήσεις ΙΧ κατείχαν υψηλό ποσοστό 44% γεγονός που σημαίνει πως ακόμη η αγορά βασίζεται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις νέων ΙΧ σημειώνουν πλέον πολύ μικρό ποσοστό ανόδου 5,5% καθώς διατέθηκαν 63.170 νέα αυτοκίνητα έναντι 59.847 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
autokinita-akriva-
  Πάντως να υπενθυμίσουμε πως το μέτρο της απόσυρσης αναμένεται να λήξει οριστικά στις 20 Δεκεμβρίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia δεν πρόκειται να δοθεί εκ νέου νέα παράταση για το 2016.
Πηγή: enikonomia.gr