CarΗellas: Ο εφευρέτης του διαδικτυακού ραδιοφώνου στα αυτοκίνητα

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ο εφευρέτης του διαδικτυακού ραδιοφώνου στα αυτοκίνητα

  Ο Γιώργος Πάρθημος είναι γενικός διευθυντής της εταιρείας Connexion Media και γνωστός για την δημιουργία της πλατφόρμας διαδικτυακού ραδιοφώνου για αυτοκίνητα miRoamer.
parthimos3
  Η miRoamer ανέπτυξε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία εκτός από το διαδικτυακό ραδιόφωνο προσφέρει στο αυτοκίνητό μας, ταινίες αλλά και άλλο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα
λαμβάνουμε μέσω της σύνδεσης που θα έχει το αυτοκίνητό μας με το διαδίκτυο. Μάλιστα, κατάφερε να υπογράψει συμφωνία ύψους εκατομμυρίων με την αυτοκινητοβιομηχανία General Motors Global. Η συσκευή αυτή, δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς, έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου, να έχουν διαδικτυακό ραδιόφωνο στα αυτοκίνητά τους και άρα να ακούν την πλειοψηφία των ραδιοφωνικών σταθμών ανά την υφήλιο ενώ βρίσκονται στο δρόμο.
  Ο Γιώργος Πάρθημος βραβεύτηκε ήδη με το βραβείο του καλύτερου ψυχαγωγικού προϊόντος της Αυστραλίας, το iAward. Το εν λόγω βραβείο, απονέμεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Australian Information Industry Association και αναγνωρίζει πρωτοποριακά προϊόντα στον τομέα της τεχνολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Parthimos2
  Η Connexion, η εταιρεία της οποίας ο ίδιος ηγείται, έχει ήδη μπει στην επόμενη φάση του τομέα παραγωγής εξαρτημάτων και τεχνολογίας για την παγκόσμια αγορά. Αυτή τη στιγμή, η αυστραλιανή εταιρία έχει καταφέρει κάτι που πολλές άλλες μικρές επιχειρήσεις της Αυστραλίας ή ταλαντούχοι κατασκευαστές δεν τολμούν ούτε καν να ονειρευτούν υπό την παρούσα κατάσταση. Ήδη η General Motors, η Ford και άλλες 10 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν τα δύο βασικά προϊόντα της Connexion, την πλατφόρμα miRoamer και την εφαρμογή Flex, η οποία ελέγχει τη μηχανική απόδοση των οχημάτων που έχουν επανδρωθεί μ” αυτή στην παραγωγή των «έξυπνων» αυτοκινήτων τους.
  Επόμενος στόχος του είναι να βοηθήσει πολλές νέες εταιρίες παραγωγής τεχνολογίας για αυτοκίνητα στην Αυστραλία να κερδίσουν συμβόλαια με τα μεγαθήρια της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και, γενικότερα, την έλευση μίας νέας εποχής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Αυστραλίας. Πρόσφατα, συναντήθηκε με την υπουργό Βιομηχανίας της Βικτώριας, κ. Lily D” Ambrosio για την ίδρυση του Κέντρου Καινοτομίας.
parthimos
  «Συναντήθηκα με την υπουργό Βιομηχανίας της Βικτώριας, κ. Lily D” Ambrosio, προκειμένου να της εκθέσω το σκεπτικό της ίδρυσης αυτού του Κέντρου Καινοτομίας, αλλά και το γεγονός ότι οι ομόλογοί της στο Detroit είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την Αυστραλία. Η υπουργός ενδιαφέρθηκε άμεσα και έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία σχεδιασμού αυτού του Κέντρου, για τη δημιουργία του οποίου η κυβέρνηση θα βοηθήσει. Στόχος του θα είναι η εμπορευματοποίηση προϊόντων τεχνολογίας νέων εταιριών ή ατόμων που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά λόγω των γνωστών περιορισμών» δήλωσε στο neoskosmos.com
Πηγή:http://www.ellines.com/