CarΗellas: Έτοιμη η νέα Mercedes SLC, η αντικαταστάτης της SLK!

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Έτοιμη η νέα Mercedes SLC, η αντικαταστάτης της SLK!

  Μπορεί η επίσημη πρεμιέρα της να μην έχει γίνει ακόμα, αλλά η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα Mercedes SLC. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα facelift της απερχόμενης SLK, ενώ στοχεύει και πάλι να επιβληθεί απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Audi TT, η BMW Z4 και η Porsche Boxster.
     
  Ξεκινώντας από το εξωτερικό τμήμα του sportive roadster, έμφαση έχει δοθεί στα φωτιστικά σώματα, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες που παραπέμπουν στην σχεδιαστική φιλοσοφία νέων "ομόσταυλων" μοντέλων, όπως η C-Class, αλλά και τις νέες ζάντες αλουμινίου. Από την άλλη πλευρά, οι διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό περιορίζονται αποκλειστικά στα νέα διακοσμητικά στοιχεία και το αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας.

 
  Περνώντας στα κινητήρια σύνολα, οι μέχρι τώρα πληροφορίες μιλούν για ποικιλία που θα επεκτείνεται και στους πετρελαιοκινητήρες. Στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται και πάλι η SLC 180 με τον κινητήρα 1.600 κ.εκ και 156 ίππων, ενώ θα ακολουθεί η SLC 200 με τον 1800άρι με τους 184 ίππους. Από εκεί και πέρα, η μεγαλύτερη SLC 300 θα φορά επίσης 2λιτρο μοτέρ με 245 άλογα. Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, προς το παρόν γνωστό είναι πως θα υπάρχει η SLC 250d που θα αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπής. Για το τέλος αφήσαμε την κορυφαία AMG έκδοση και πλέον είναι γνωστό πως η Mercedes αποχαιρετά το ατμοσφαιρικό μοτέρ της SLK55 AMG και πλέον θα κινείται με έναν twin-turbo V6 χωρητικότητας 3 λίτρων και συνολικής απόδοσης πάνω από 362.

   
  Το ανανεωμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Detroit τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ θα είναι διαθέσιμο περίπου κοντά στην Άνοιξη!