CarΗellas: Mέχρι το 2020, κανένας από τους επιβαίνοντες ενός Volvo δεν θα εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Mέχρι το 2020, κανένας από τους επιβαίνοντες ενός Volvo δεν θα εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo υπόσχεται ότι μέχρι το 2020 τα οχήματα της θα είναι“fatality-free” το οποίο μεταφράζεται ότι κανένας από τους επιβαίνοντες ενός οχήματος της δεν θα κινδυνεύει να εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο.
Volvo-S90_2017_1600x1200_wallpaper_0c
  Η δήλωση αυτή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα CNN Money και βασίζεται σε στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Volvo από τον αμερικανικό οργανισμό “Insurance Institute for Highway Safety”, τα
οποία υποδεικνύουν ότι σε τροχαία ατυχήματα στα έχουν εμπλακεί εννέα συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων δεν έχει σημειωθεί θάνατος τα τελευταία τέσσερα χρόνια – ένα από αυτά και το Volvo XC90.
  Το πρώτο βήμα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, είναι ο εξοπλισμός του οχήματος με τα πλέον σύγχρονα συστήματα παθητικής ασφάλειας (αερόσακους, ζώνες απορρόφησης ενέργειας, ελαστικά αλλά ταυτόχρονα ανθεκτικά υλικά κατασκευής κα.). Το δεύτερο βήμα είναι η ανάπτυξη και ενσωμάτωση αποτελεσματικότερων συστημάτων πλοήγησης (Adaptive Cruise Control), ανίχνευσης πεζών, οχημάτων και ζώων, διόρθωσης πορείας και φυσικά, αποφυγής σύγκρουσης.
VolvoDeathProofa-1024x667
  Το τρίτο και τελευταίο βήμα δεν είναι άλλο από την πλήρη οδηγική αυτονομία, την οποία η Volvo πιστεύει ότι θα μπορέσει να φέρει στους δημόσιους δρόμους μέχρι και το 2020.
 
H Volvo έχει ήδη ξεκινήσει να επενδύει σημαντικά κεφάλαια και για την ανάπτυξη οδηγικά αυτόνομων οχημάτων, με τον Hakan Samuelsson (CEO, Volvo) να δηλώνει πως η εταιρεία του είναι μία από τις πρώτες που θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη, για οτιδήποτε συμβεί, όσο είναι ενεργοποιημένος ο αυτόματος πιλότος ενός αυτοκινήτου της.
Πηγή: allconnected.gr