CarΗellas: Ξεκινά η αποστολή προστίμων σε 700.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ξεκινά η αποστολή προστίμων σε 700.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ

  Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή των προστίμων σε τουλάχιστον 700.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που θα κινούν ανασφάλιστα.
autokinita-ix-708
  Μάλιστα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα είχε τεθεί σε ισχύ εδώ και 2 χρόνια αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν τολμούσε να τον ενεργοποιήσει μα αποτέλεσμα να βρίσκεται
σε αδράνεια και ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων να αυξάνεται συνεχώς.
  Σήμερα ωστόσο σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη που αναρτήθηκε στο Διαύγεια αναφέρει πως η ΠΟΛ 1033/2016 με την οποία η Δ.ΗΛΕ.Δ. της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ορίζεται ως η αρμόδια υπηρεσία με επιμέλεια της οποίας πραγματοποιείται ο εντοπισμός των τυχόν ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και επιδιώκεται η συμμόρφωση των ιδιοκτητών αυτών μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής των διοικητικών κυρώσεων και ποινών της παραγράφου 4 του άρθρου 5 και των ποινικών κυρώσεων του άρθρου 12 του Π.Δ. 237/1986, από τις Αστυνομικές Αρχές.
ich_1
  Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων δεν «υπακούσουν», κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων και αδειών από 10 μέρες μέχρι και για τρία χρόνια καθώς θα ενημερώνονται οι κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές ενώ βαρύτερες ποινές προβλέπονται για όσους εμπλέκονται σε ατυχήματα ή υποτροπιάζουν. Επιπλέον προβλέπεται και φυλάκιση δύο μηνών, καθώς και η επιβολή και χρηματικού προστίμου, που ανέρχεται σε 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Διβάστε εδώ όλη την εγκύκλιο