CarΗellas: Η «απόλυτη» BMW M2 με αυξημένη ισχύ (vid)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η «απόλυτη» BMW M2 με αυξημένη ισχύ (vid)

Για τους λάτρεις του βαυαρικού coupe, ο βελτιωτικός οίκος, AC Schnitzer έχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την αισθητική και μηχανική βελτίωση.
BMW M2-AC Schnitzer
Οι εξωτερικές αλλαγές περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέου πιο «άγριου» bodykit για την BMW M2, αλλά και την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Αναλυτικότερα, το εμπρός σπόιλερ, η μεγάλη πίσω αεροτομή,
ο διαχύτης και τα καπάκια των καθρεφτών είναι κατασκευασμένα από carbon υλικά, ενώ οι ζάντες της ομώνυμης φίρμας είναι σφυρήλατες και διατίθενται σε μεγέθη 19 και 20 ιντσών.
BMW M2-AC Schnitzer rear
Περνώντας στα μηχανικά μέρη, στη βελτιωμένη BMW M2 έχει τοποθετηθεί νέα ανοξείδωτη εξάτμιση με βαλβίδες και τετραπλή απόληξη, ενώ οι νέες αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Σχετικά με τον 3λιτρο TwinPower Turbo κινητήρα, οι βελτιώσεις έχουν αυξήσει πλέον την ιπποδύναμη κατά 50 ίππους φτάνοντας την ισχύ στους 420 ίππους και τη ροπή στα 580 Nm.
Κάτι τέτοιο έχει σαν αποτέλεσμα, ενδεικτικά, η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 km/h να ολοκληρώνεται σε 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ για την «απλή» BMW M2 σε 4,3. Δείτε και ακούστε τη «δημιουργία» της AC Schnitzer στο παρακάτω video.