CarΗellas: Νέα Alfa Romeo Stelvio

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Νέα Alfa Romeo Stelvio

Στην έκθεση του Los Angeles παρουσιάστηκε το νέο SUV της ιταλικής φίρμας. Ονομάζεται Alfa Romeo Stelvio και πρόκειται να έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το Audi Q5, η BMW X3 και η Mercedes-Benz GLC.
Alfa Romeo-Stelvio Quadrifoglio
Βασίζεται στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulia, ενώ δανείζεται και αρκετά από τα μηχανικά της μέρη. Το μήκος της είναι μόλις 4,69 μέτρα, ενώ η κατανομή βάρους είναι άριστη για ένα μοντέλο αυτής της
κατηγορίας. Ο επιθετικός της σχεδιασμός, οι φαρδύτεροι θόλοι και η αεροδυναμική της, δίνουν μια σαφή «sportive» αίσθηση.
Alfa Romeo-Stelvio Quadrifoglio rear
Στη βάση της γκάμας κινητήρων θα βρίσκεται αρχικά ένας 2λιτρος βενζινοκινητήρας με απόδοση 280 ίππων, αλλά και ένας ακόμη με χωρητικότητα 2,2 λίτρων. Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, αργότερα θα δούμε έναν 3λιτρο.
Alfa Romeo-Stelvio Quadrifoglio interior
Στην κορυφή της γκάμας, ασφαλώς, βρίσκεται η Quadrifoglio έκδοση, που θα κινείται με τον 2,9 twin-turbo της Giulia QV και θα αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ θα εξοπλίζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε μόλις 4 δευτερόλεπτα και η τελική θα αγγίζει τα 285 km/h. Επίσης, η κορυφαία έκδοση θα ξεχωρίζει με τα carbon κεραμικά δισκόφρενα της Brembo και τα carbon καθίσματα. Τέλος, σύμφωνα με τον CEO της ιταλικής φίρμας, η κορυφαία έκδοση της Stelvio είναι ήδη το ταχύτερο SUV στην πίστα του Nurburgring με χρόνο 7:59:00, αφήνοντας πίσω αυτοκίνητα σαν την Porsche Cayenne Turbo S. 
Η παρουσία του μοντέλου στις εκθέσεις προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού, με τις πωλήσεις να ξεκινούν λίγο αργότερα.