CarΗellas: Πέφτουν τα πρώτα χιόνια στην Αττική-Απαραίτητες οι αλυσίδες στη Λεωφόρο Πάρνηθας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Πέφτουν τα πρώτα χιόνια στην Αττική-Απαραίτητες οι αλυσίδες στη Λεωφόρο Πάρνηθας

Άρχισε να εκδηλώνεται το κύμα κακοκαιρίας που είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι και αναμένεται να πλήξει κυρίως την κεντρική, νότια και νησιωτική Ελλάδα.
xionia-xanthh
Λόγω χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, γίνεται πλέον μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπως ανακοίνωσε, πριν
από λίγα λεπτά, η Τροχαία.
Στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα υπάρξει χιονόστρωση, ενώ σε συνδυασμό με το ισχυρό κρύο θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις. Ουσιαστικά σε όλη την περιοχή από το ύψος του άξονα της Αττικής Οδού και βορειότερα αναμένεται οι δρόμοι να έχουν χιόνι, ενώ δεν αποκλείεται η χιονόστρωση να υπάρξει και νοτιότερα. Θεωρείται πάντως δεδομένο από τους ειδικούς ότι θα υπάρχουν προβλήματα στο δρόμο και έτσι υπάρχει σύσταση για αποφυγή των μετακινήσεων εάν δεν υπάρχει ανάγκη.
XIONI TUTU
Σε ότι αφορά στα οδικά δίκτυα εκτός Αττικής όποιοι θέλουν να κινηθούν προς τον βόρειο άξονα στην Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με το χιόνι στις περιοχές της Μαλακάσας, του Κάστρου, του Μαρτίνου, αλλά και στη Στυλίδα. Όσοι επιλέξουν την παλιά εθνική οδό προς Θήβα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρουν χιόνι στο δρόμο από τα Βίλια και ύστερα, ενώ χιόνι θα υπάρχει στο δρόμο και από Λαμία προς Δομοκό.
Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το Σάββατο και ύστερα, όμως το κρύο δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr