CarΗellas: Νέα Mercedes-Benz E-Class Coupe

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Νέα Mercedes-Benz E-Class Coupe

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας Mercedes-Benz E-Class Coupe στο σαλόνι του Detroit, η γερμανική φίρμα κοινοποίησε φωτογραφικό υλικό και τεχνικές πληροφορίες ενός από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα του στόλου της.
Χωρίς τίτλο
Πρόκειται για το δίπορτο, μεγάλο coupe που θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η BMW 6-Series και το Audi A7. Εξωτερικά, η «sportive» της αίσθηση εντείνεται με τις όμορφες καμπύλες που μοιάζουν με αυτές των
Mercedes C-Class και E-Class, ενώ το μέγεθος της είναι αυξημένο, με το μήκος να αγγίζει τα 4,8 μέτρα.
merc
Στο εσωτερικό του γερμανικού coupe επικρατεί το ίδιο πολυτελές «κλίμα». Το τιμόνι είναι πολυλειτουργικό και τριάκτινο με «flat-bottom» κόψιμο στο κάτω μέρος, ενώ ο προαιρετικός ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 12,3 ιντσών. Ακόμα μία οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ίδιου μεγέθους βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Ο πολυτελής και οδηγοκεντρικός της χαρακτήρας ολοκληρώνεται με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σε πολλά σημεία του εσωτερικού.
me
Σχετικά με τους κινητήρες, η νέα Mercedes-Benz E-Class Coupe θα εξοπλίζεται τόσο με κινητήρες πετρελαίου, όσο και βενζίνης. Στη βάση της γκάμας, αρχικά, θα βρίσκεται η E220d με έναν 2λιτρο diesel κινητήρα απόδοσης 194 ίππων με 400 Nm ροπής. Οι βενζινοκίνητες E200 και E300 θα «φορούν» 2λιτρα μοτέρ με 184 και 245 ίππους αντίστοιχα. Στην κορυφή θα βρίσκεται η τετρακίνητη Ε400 4Matic, η οποία θα εξοπλίζεται με τον 3λιτρο V6 Biturbo κινητήρα απόδοσης 333 ίππων με 480 Nm ροπής. Σχετικά με τις AMG εκδόσεις, δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη πληροφορία.
m1
Η επίσημη παρουσίαση της Mercedes-Benz E-Class Coupe θα λάβει χώρα στην έκθεση του Detroit στις αρχές του 2017, ενώ τον Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί και η ανοικτή έκδοση της E-Class. Τέλος, οι κορυφαίες E63 AMG Coupe και Cabriolet να παρουσιάζονται μέσα στο 2017.