CarΗellas: Νέο Opel Insignia Grand Sport

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Νέο Opel Insignia Grand Sport

Η πετυχημένη συνταγή της Opel συνεχίζεται με τη γερμανική εταιρεία να προχωρά στην παρουσίαση της νέας γενιάς Opel Insignia, που θα ονομάζεται Insignia Grand Sport.
ins
Εξωτερικά, η αλλαγές είναι πολλές και εντυπωσιακές, με το όμορφο sedan να μεγαλώνει σε διαστάσεις (μήκος 4,9 μέτρα), να «αδυνατίζει» κατά σχεδόν 175 κιλά, αλλά και να γίνεται πιο αεροδυναμικό, με τον
συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι 0,26 Cd. Σήμα κατατεθέν είναι τα matrix Led φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος και τα Led πίσω.
insignia
Στο εσωτερικό διαφαίνεται η σαφής σχεδιαστική επιρροή από το μικρότερο Astra, ενώ ταυτόχρονα ο high-tech χαρακτήρας του ολοκληρώνεται με την παρουσία των συστημάτων συμβατότητας Apple CarPlay και Android Auto. Παράλληλα, τα καθίσματα μπορούν να εξοπλιστούν με σύστημα θέρμανσης, ενώ διαθέτουν μνήμη και λειτουργία μασάζ, προσδίδοντας τον πολυτελή χαρακτήρα του νέου Opel.
Χωρίς τίτλο
Επίσημη ανακοίνωση για τα μηχανικά σύνολα δεν υπήρξε, αλλά σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν οι πετρελαιοκινητήρες 1.6 CDTi Bi-turbo και 2.0 CDTi, με τον πρώτο να αποδίδει 160 ίππους και τον δεύτερο 190 ίππους και 400 Nm ροπής. Τέλος, για πρώτη φορά θα δούμε στο Opel Insignia Grand Sport το νέο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.5 λίτρων με 163 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας, μέχρι την έλευση του OPC, θα βρίσκεται και ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος με 250 ίππους.Η κίνηση θα περνά στους εμπρός ή και τους τέσσερις τροχούς με τετρακίνηση τύπου Haldex, ενώ οι κινητήρες θα συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε 8άρι αυτόματο.
int
Η επίσημη παρουσίαση του νέου Opel Insignia Grand Sport θα λάβει χώρα στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης. Δείτε στο παρακάτω video τον Mark Adams, αντιπρόεδρο σχεδίασης της Opel, να παρουσιάζει το νέο «όπλο» της γερμανικής φίρμας!