CarΗellas: Νέο Audi SQ5 με 354 ίππους (pics+vid)

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Νέο Audi SQ5 με 354 ίππους (pics+vid)

Την έκθεση του Detroit επέλεξε η Audi για να παρουσιάσει το ισχυρότερο μέχρι στιγμής Audi SQ5. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του μεσαίου SUV της γερμανικής φίρμας.
Χωρίς τίτλο
Εξωτερικά, οι διαφορές με τις απλές εκδόσεις εντοπίζονται στο νέο εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και το γκρι ματ περίβλημα της τραπεζοειδούς μάσκας. Επιπρόσθετα, το Audi
SQ5 εξοπλίζεται με Led φωτιστικά σώματα, τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων και αεροτομή στο πίσω μέρος, ενώ διαθέτει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών (προαιρετικά 21”), οι οποίες φιλοξενούν μπροστά 6πίστονες δαγκάνες.
ff
Στο εσωτερικό, οι διαφοροποιήσεις είναι αντίστοιχες με κάθε S έκδοση. Το στάνταρ τριάκτικο flat-buttom τιμόνι είναι πολυλειτουργικό, τα λογότυπα S βρίσκονται σε αρκετά σημεία και τα καθίσματα προσδίδουν μια πιο «sportive» αίσθηση. Επίσης, ο πίνακας των οργάνων είναι ψηφιακός και στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που «επικοινωνεί» με το σύστημα MMI, το οποίο διαθέτει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple Car Play.
dd
Κάτω από το καπό βρίσκεται, πλέον, ο νέος αλουμινένιος V6 3.0 TFSI με twin-scroll turbo του οποίου η απόδοση φτάνει στους 354 ίππους και η ροπή στα 500 Nm. Η κίνηση περνά ασφαλώς και στους τέσσερις τροχούς (Quattro) μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου σασμάν. Ενδεικτικά, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.
Οι πωλήσεις του νέου Audi SQ5 θα ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη.