CarΗellas: Αυτή η BMW M2 «τρέφεται» με αίμα

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Αυτή η BMW M2 «τρέφεται» με αίμα

Με βελτιώσεις σε κάθε τομέα, ο γερμανικός οίκος Manhart Racing παρουσίασε μία BMW M2 που μπορεί να «καταβροχθίσει» με μεγάλη άνεση ακόμα και τα μεγαλύτερα μοντέλα της βαυαρικής φίρμας, όπως οι M5 και Μ6.
bmw
Εξωτερικά, το χρυσό της χρώμα συνδυάζεται όμορφα με τις μαύρες λεπτομέρειες των carbon αεροδυναμικών βοηθημάτων σε πολλά σημεία του αμαξώματος. Επίσης, οι προφυλακτήρες είναι
ανασχεδιασμένοι τόσο στο εμπρός τμήμα, όσο και πίσω, ενώ ο «σκληροπυρηνικός» της χαρακτήρας ολοκληρώνεται με τη μεγάλη αεροτομή, τον διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων στο πίσω μέρος. Στην καμπίνα πρωταγωνιστούν τα bucket Recaro Sportster CS καθίσματα και οι επενδύσεις με δέρμα alcadara και χρυσές ραφές.
bmw m2
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, βέβαια, συγκεντρώνεται στα μηχανικά μέρη. Η ΜΗ2, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη BMW, εξοπλίζεται με τον 3λιτρο 6κύλινδρο S55 του συναντάμε στις BMW M3 και Μ4. Ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, το νέο intercooler, τα μεγαλύτερα turbo, η ανθρακονημάτινη εισαγωγή αέρα και η εξ΄ολοκλήρου από χάλυβα κατασκευασμένη εξάτμιση συμβάλλουν ώστε η ιπποδύναμη να αυξηθεί στους 630 ίππους και η ροπή στα 750 Nm. Κάτι τέτοιο σημαίνει 260 ίπποι και 285 Nm ροπής περισσότερα από μία «εργοστασιακή» BMW M2.
manhart
Οι αλλαγές, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Τόσο τα εμπρός, όσο και τα πίσω δισκόφρενα είναι κεραμικά, ενώ οι σκληρότερες αναρτήσεις είναι KW Clubsport 3.