CarΗellas: Νέο Kia Stinger GT (pics+vid)

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Νέο Kia Stinger GT (pics+vid)

Με αφορμή την έναρξη της έκθεσης στο Detoit, η Kia παρουσίασε το νέο τετράθυρο sedan της, το οποίο ονομάζεται Stinger GT και δίνει τη δική της απάντηση στις premium εταιρείες.
hhg
Με μοντέρνα και επιθετική σχεδίαση, το νέο μοντέλο αγγίζει τα 4,8 μέτρα σε μήκος, ενώ το πλάτος οριακά δεν φτάνει τα 1.9 μέτρα. Εξωτερικά, την παράσταση κλέβουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, οι πλαϊνές
εξαγωγές και οι τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Οι ζάντες είναι μεγέθους 18 ή 19 ιντσών, ενώ η κορυφαία έκδοση εξοπλίζεται με Brembo 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και 2πίστονες πίσω.
jdfg
Περνώντας στο εσωτερικό, το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας καλύπτεται από δέρμα Nappa, ο πίνακας οργάνων διαθέτει αναλογικούς δείκτες και ψηφιακή οθόνη, ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια οθόνη αφής για την ενημέρωση, την ψυχαγωγία των επιβατών και τη ρύθμιση της ανάρτησης.
2560_3000
Κάτω από το καπό του νέου sedan μπορούν να τοποθετηθούν δύο μηχανικά σύνολα. Το πρώτο είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 2.000 κ.εκ, ο οποίος αποδίδει 258 ίππους και 352 Nm ροπής. Ο δεύτερος και ισχυρότερος είναι ένας V6 twin-turbo χωρητικότητας 3,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 370 ίππων και 510 Nm ροπής. Και οι δύο εκδόσεις συνεργάζονται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα και προαιρετικά και στους τέσσερις τροχούς. Ενδεικτικά, τα 100 km/h από στάση για την κορυφαία έκδοση έρχονται σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 269 km/h. 
jh
Η έναρξη των πωλήσεων έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους και το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που θα αλλάξει την άποψη πολλών για την Kia.